Reprezentativac Gvineje na probi u Partizanu!

Hoće li se desni bek izboriti za ugovor u Humskoj?

FOTO: Gettyimages.com
Reprezentativac Gvineje Abdulaj Sise (25) stigao je u redove Partizana, gde će preko probe pokušati da ostavi utisak na stručni štab crno-belih i eventualno se izbori za dugoročni ugovor.

Radi se o odbrambenom igraču, čiji je dolazak dogovoren još pre mesec i po dana i to na preporuku... A, preporuku treneru Savu Miloševiću je dao, pretpostavljate i sami – Sejduba Suma, saigrač Sisea iz selekcije Gvineje i to odmah po okupljanju tima za nastavak minule sezone, posle prvog talasa pandemije korona virusa.

Suma je predložio da struka crno-belih pruži priliku i pogleda Sisea, sa čim se Milošević složio, jer praktično nema šta da se izgubi, pošto Partizan svakako lovi priliku da angažuje desnog beka, ali je dolazak u tom momentu sprečio globalni problem, činjenica da su granice većine svetskih zemalja, pa i naše bile zatvorene.

Kada su se stekli uslovi, Sise je nekako uspeo da se domogne Srbije i to u pravom momentu za igrača koji se bori za ugovor, na početku priprema za novu sezonu, pa će dobiti priliku da se uz ostatak tima na Zlatiboru bori za svoje mesto pod suncem.

Inače, nema mnogo podataka o Abdulaju Siseu na specijalizovanim fudbalskm sajtovima, možda zbog činjenica da je mahom branio boje klubova koji nisu u najjačim rangovima takmičenja.

U rodnoj Gvineji je igrao u Felo Staru, potom se preselio u Francusku, gde je branio boje Maritiga, Anžea i na posletku Šiltigajma, sa kojim (prema pojedinim portalima) još uvek ima ugovor. Standardni je član A selekcije Gvineje, za koju je odigrao 20 utakmica (takođe treba uzeti sa rezervom, jer različiti izvori pružaju različite podatke).