Savo otkrio prioritet Partizana naredne sezone, gde je Sadik? /VIDEO/

Fudbaleri Partizana počeli su danas na Sportskom centru Teleoptik pripreme za narednu sezonu.

FOTO: FK Partizan
Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas u Beogradu da je prioritet crno-belih u narednoj sezoni da vrate titulu šampiona u Humsku.

- Prioritet je da probamo da vratimo titulu u Humsku, to je nešto što je najveća rana iz ove, ali i iz prethodnih godina. Taj mentalitet i razmišljanje moramo da imamo od prvog dana", rekao je Milošević na početku priprema - a prenosi klub.

- Biće strahovito teško, ali više ne možemo da tražimo nikakva opravdanja, već moramo da imamo taj mentalitet od prve do poslednje utakmice - ponovio je Milošević.

Fudbaleri Partizana počeli su danas na Sportskom centru Teleoptik pripreme za narednu sezonu.

Zbog situacije sa korona virusom, Partizan će prvi deo priprema umesto na Zlatiboru odraditi u Beogradu, u svom sportskom centru.

- Ovde nam je komotnije... Operativno nam je mnogo lakše da radimo ovde jer imamo dva terena, možemo da se organizujemo kako hoćemo. Planiramo da na Zlatibor odemo u nerednih 7-8 dana ako sve bude dobro. Pratićemo situaciju. Za sada nam ovo ne predstavlja problem, naprotiv - rekao je Milošević.

On je istakao da ove pripreme neće biti standardne, jer nema dovoljno vremena.

- Ali, ekipa ne polazi od nule, ekipa je već u dobroj meri spremna. Snaga će biti jedna od ključnih stvari, kao i prevencija od povreda i naravno obim koji nam je falio u utakmicama posle kovida, ali i pre kovida. To su tri stvari na kojima će biti akcenat - rekao je Milošević.

Govoreći o Nemanji Nikoliću i Petru Gigiću, on je naveo da je plan da - svi koji su bili na pozajmicama, nastave da budu na pozajmicama.

Dodao je i da Makija Banjaka u Beogradu očekuje čim se završi slovenačka liga i otkrio da je Umaru Sadiku dao dozvolu da bude sa porodicom i da se pripremama priključi kasnije.

- Tu je, u Aranđelovcu, blizu Beograda - rekao je Milošević.

Stručni štab Partizana pojačao je nekadašnji selektor Radovan Ćurčić.

- Kao što želimo da idemo korak dalje kada je u pitanju igra i igrački kadar, tako i mi u stručnom štabu moramo da gledamo da i mi budemo bolji. Nismo mogli da dovedemo boljeg čoveka. Dosta smo dobrih uradili u prethodnom periodu, ostali su detalji da se nameste, a Radovan je tu majstor -rekao je Milošević.

Trener Partizana zahvalio je dosadašnjem pomoćniku Milanu Đuričiću Đumiju.

- Nismo smo mi razmimoišli u bilo čemu. Mi ćemo biti prijatelji do kraja života i naši putevi će se ponovo ukrstiti. Želim mu sve najbolje i zahvalan mu do neba što je pomogao, pre svega meni, zbog mene je došao u Partizan, i što je pomogao da Partizan izgleda onako kako je izgledao, pogotovo jesenas - naveo je Milošević.