Šćepanović seda na klupu Partizana, Androić pomoćnik

Šćepanović je sa igračkim danima završio pre bezmalo čitave decenije - 2011. godine, u dresu grčkog Panelioniosa, da bi pet godina kasnije seo na klupu Budućnost.

FOTO: KK Partizan
- Sa ove distance, mogu da kažem da je svaki potez koji sam pravio u karijeri bio dobar! - Upravo tako je nedavno rekao Vlado Šćepanović, nekada izuzetni šuter, a doskorašnji pomoćnik Andree Trinkijerija.

Priču u kojoj se sećao kako je osvajao titule, sa klubovima i reprezentacijom... Pa i kako je uplovio u trenerske vode. Dva meseca kasnije, Šćepanović je pred novom odlukom u karijeri. Velikom!

To preuzimanje kormila Partizana zaista jeste. A kako sada stvari stoje, samo ga formalnosti dele od klupe kluba čiji je dres u dva navrata nosio. I osvajao titule.

Šćepanović je trenutno u rodnom Kolašinu, gde provodi dane odmora.

Uskoro bi trebalo da dođe u Beograd i reši sve detalje oko ugovora sa crno-belima. Pa i da, baš kao što je nedavno najavio i Ostoja Mijailović, predsednik kluba, u toku ove sedmice bude promovisan u šefa struke.

Da će tako biti, moglo je da se nasluti od trenutka kad je postalo izvesno da će Andrea Trinkijeri napustiti Partizan. Nekako je logično bilo da ga na tom mestu zameni njegov dugogodišnji asistent. Ne samo logično. Već i najlakše.

Kako poznaje sve igrače, a većina iz prošle sezone će ostati u klubu, neće biti potreban nikakav period upoznavanja. Već će samo nastaviti tamo gde su stali.

Šćepanović je sa igračkim danima završio pre bezmalo čitave decenije - 2011. godine, u dresu grčkog Panelioniosa, da bi pet godina kasnije seo na klupu Budućnost.

- Tu sam video da mi taj poziv leži, a istovremeno sam naučio i da se trenerski posao mnogo razlikuje od onoga kad si igrač - rekao nam je u tom istom intervjuu sa početka ove priče Šćepanović.

Klupu podgoričkog tima napustio je posle nekoliko meseci da bi postao pomoćni trener u stručnom štabu Andree Trinkijerija. Ta saradnja, koja je potom nastavljena i u Partizanu, počela je u Bambergu.

Možda bi to neko okarakterisao kao nekakav korak nazad - da sa mesta prvog trenera ABA ligaša, prihvatite poziciju asistenta. Ne i Šćepanović.

- Ja mislim da je to bila prava odluka. Za ovo vreme uspeo sam sebe da nadogradim. Sa ove vremenske distance zaista mislim da sam mnogo naučio, stekao ogromno iskustvo - pričao nam je.

Mnogo je imena povezivano sa Partizanom poslednjih nekoliko dana. Najglasnije svakako Vlado Šćepanović, ali i njegov skoro pa imenjak Vlada Androić.

I obojica će sesti na klupu tima iz Humske. Nekadašnji, dugogodišnji, pomoćnih Željka Obradovića u stručnom štabu Fenerbahčea, biće mentor 18 godina mlađem Šćepanoviću.