Šta bivši selektor Srbije može doneti Partizanu?

Došao je da pomogne crno-belima.

FOTO: FK Partizan
Stručni štab Partizana pojačan je nekadašnjim selektorom Srbije Radovanom Ćurčićem.

On je otkrio da je saradnja sa Savom Milošević mogla biti ostvarena i ranije.

- U tom trenutku, pre godinu i tri meseca, nisam bio na Tajlandu, ali sam ugovorom još bio vezan za Muangtong junajted. Imao sam planove, nisam bio u Srbiji neko vreme. Sa Savom sam u dobrim odnosima još iz Fudbalskog saveza, naravno pratio sam Partizan, pričao mnogo s njim i presudile su ideje, iako mu još od ranije dobro poznajem način rada. U poslednjih mesec, kad su kontakti intenzivirani, odlučili smo da krenemo zajedno u novu sezonu - rekao je Ćurčić, prenosi Sportski žurnal.

Iskusni stručnjak je percipiran kao čovek koji se pre svega fokusira na odbranu.

- Od tih priča više se i ne branim. Kao ozbiljan trener, pokušavam da razmišljam o oba aspekta - odbrani i napadu, međutim... to me prati još dok sam trenirao mali klub Javor, naročito kad smo išli u goste velikim klubovima i morali da tražimo način da im se suprotstavimo. Nadam se da ću makar dati mali doprinos poboljšanju defanzivne igre Partizana - kazao je Ćurčić i istakao da Milošević radi veoma dobar posao u Humskoj.

- Očekivao sam da će Partizan da izgleda dosta dobro, poznajući intelektualne i sportske osobine lidera Sava Miloševića. Partizan je, po meni, bio odličan, samo splet nesrećnih okolnosti učinio je da neosvajanjem kupa ne ukrasi sve lepo što je ostvario u sezoni. Parni valjak je ofanzivan, čvrst, ima igru koju su prepoznali navijači. Ekipa voli da vodi utakmicu, ima dobar posed... Stremićemo još boljem i sadržajnijem - nada se on.