Stefan Janković o povratku u Partizan: Vreme je da smirim glavu!

Stefan Janković je prethodne sezone igrao za atinski AEK i potom za Kapital Siti u Razvojnoj ligi.

FOTO: KK Partizan NIS
Krilni centar, koji je studirao u SAD, još uvek je pod ugovorom sa Partizanom, a kako sada stvari stoje dobiće novu priliku u crno-belom dresu.

U razgovoru za MaxBet sport, otkrio je da je blizu povratka u Partizan.

- Nisam ostavio trag u Partizanu kakav sam želeo. Iskreno pričam i svestan sam da nije to bilo to. Imam želju da popravim utisak i pokažem se u pravom svetlu. Još uvek sam formalno igrač Partizana. Kada je Trinkijeri otišao osetio sam da je prirodno da ulogu prvog trenera preuzme Šćepanović koji je sjajan čovek, iskren pre svega. Otvoreno sam pričao sa njim nekoliko puta u prethodnom periodu. Rekao je da me vidi u Partizanu. Nije još ništa definitivno, ali očekujem da do dogovora dođe i da mi se pruži prilika da pokažem šta umem - rekao je Janković u razgovoru za MaxBet sport.

Veliku buru u srpskoj košarkaškoj javnosti izazvao je Jankovićev prelazak iz Crvene zvezde u Partizan, ali Grobari nisu dobili ono što su očekivali.

- Nije bilo lako kada je došlo do promene trenera. Posle nekoliko meseci stiže Trinkijeri sa kojim nisam pronašao zajednički jezik. Teško je da se bude u timu, u kojem vas trener ne želi i praktično ne računa na vas. Sada,  kada je otišao na način na koji je otišao, video sam svoju novu šansu. Pričao sam iskreno sa Vladom Šćepanovićem i mislim da će to biti odlično. Od mene će dobiti iskrenog Stefana Jankovića koji je spreman da da sve od sebe. Još jednom da naglasim, nije još ništa gotovo, ali se nadam da će sve da bude u najboljem redu - kazao je Janković.

Janković je naglasio da je sazreo i da je spreman na najveće izazove.

- Da li sam živeo sportskim životom kada sam došao ovde? Definitivno nisam. To sam već nekoliko puta izjavljivao, ali sam shvatio da to moram da promenim. Vreme je da smirim glavu i posvetim se karijeri, jer definitivno nisam tamo gde sam sebe zamišljao. Spreman sam da se maksimalno posvetim košarci što do sada nisam radio. Glavu sam sredio, sada planiram da “sredim” i teren naredne sezone - dodao je 26-godišnji košarkaš.