Trabzon izbačen iz Evrope, odluka koja ne odgovara - Partizanu!

Crno-beli su još pre nekoliko dana ukazali na ovaj slučaj.


Od danas, turski Trabzon je i definitivno izbačen iz Evrope za narednu sezonu.

To je konačna odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani, koji je odbacio žalbu turskog kluba na prethodno donesenu odluku o njihovom jednogodišnjem izbacivanju sa evropske scene. Razlog – kršenje odredaba finansijskog fer-pleja i greške koje su u Trabzonu već nekoliko godina pravili.

Ovom temom su se, između ostalog, u ponedeljak pozabavili i na Partizanovom sajtu, u svetlu predstojećeg evropskog puta crno-belih, odnosno neizvesnosti oko toga da li će Partizan biti nosilac u poslednjem kolu kvalifijkacija za Ligu Evrope.

Crno-belima je odgovaralo da CAS poništi prethodnu odluku i da dozvoli Trabzonu da učestvuje u Evropi, a na Partizanovom sajtu je to detaljno objašnjeno.

Za početak, zašto Partizanu nije odgovaralo da odluka o izbacivanju Trabzona ostane na snazi…?

- U tom slučaju bi, bez obzira na ishod finala kupa, u kvalifikacije za LE iz Turske išao jedan klub sa slabijim i jedan klub sa jačim koeficijentom od Partizana. Osvoji li Trabzon kup, to bi bili Alanja i Galatasaraj, a osvoji li Alanja kup to bi bili Sivas i Galatasaraj - objašnjavaju crno-beli.

A kako bi to Trabzon pomogao Partizanu da danas nije izbačen iz Evrope…?

- Naime, osvoji li u tim okolnostima Trabzon kup, onda bi u kvalifikacije za LE iz Turske išli Sivas i Alanja, a oba kluba imaju slabije koeficijente od Partizana – što bi ‘popelo’ Partizan za jedno mesto na listi 26 projektovanih učesnika plej ofa za LE, u odnosu na trenutnu situaciju. Osvoji li u tim okolnostima Alanja kup, opet bi imali ‘1:1’, odnosno Bešiktaš (ima jači koeficijent od nas) i Sivas kao turske predstavnike u kvalifikacijama za LE - ističu na Partizanovom sajtu.