Asano: Mogu još da napredujem, od prvog dana sam se osećao kao deo porodice!

Sa tri gola u meču protiv Inđije Takuma Asano se osamio na vrhu liste strelaca Linglong Superlige Srbije.

FOTO: Gettyimages

Japanac je u prvih pet kola postigao 6 golova, a posle prvog het-trika u Partizanu rekao je da može još da napreduje.

- Motivisan sam za svaku utakmicu, nisam bio ništa više ili manje motivisan sinoć. Kada bih rekao da je postojalo nešto što me je juče dodatno pokrenulo, onda bih to koristio uvek. Srećan sam što sam dao tri gola, ali vidim da još mogu da napredujem sa igrom - rekao je Asano za klupski sajt.

Asano posebno ističe sjajnu podršku svih u klubu.

- Ono što mi posebno znači je što zaista imam veliku podršku od svih igrača i stručnog štaba. Čuo sam da su se mojim golovima posebno radovali na tribini Suma i Sadik koji je tad izašao. Ali pored njih, svi momci su uvek uz mene i od prvog dana sam se osećao kao deo porodice. Kako je prošlo vreme, sada je to sasvim leglo, a ja sam se dodatno opustio.

Asanu, kao i svima u klubu, nedostaju navijači.

- Najviše volimo da igramo kod kuće, jer je teren veoma dobar i mnogo znači kada može lopta da ide nesmetano. Do sada sam se i navikao na terene po Srbiji, ali ako me već pitate naravno da biram naš stadion. Nedostaju nam navijači, ali svi smo se u svetu prilagodili trenutnoj situaciji i nadamo se da će se stvari normalizivati u jednom trenutku. Što budemo odgovorniji, situacija će se pre normalizivati.


U četvrtak u Beograd stiže RFS Riga.

- Za sada o ekipi znam samo ono što je rekao Banjak. Koliko god nije zvučan protivnik, sa njima se nije šaliti. Pobedili su Olimpiju, pa samim tim nam to ukazuje na još veći oprez. Od sutra krećemo sa analizama i moramo ceo fokus da stavimo na utakmicu u četvrtak. Takvi protivnici su najopasniji i mogu da iznenade. Igra se na jednu dobijenu, što stvara još veći pritisak - zaključio je prvotimac crno-belih.