Asano posle Surdulice: Mi smo tim koji je stalno zajedno /VIDEO/

Partizan je vezao drugu pobedu u Linglong Superligi Srbije posle trijumfa nada Radnikom u Surdulici od 2:0. Mučili su se crno-beli, Radnik je imao veliki broj prilika za gol, ali su na kraju upisali tri boda.

FOTO: FK Partizan

Prvi gol na utakmici postigao je Takuma Asano u 62.minutu.

- Bilo je zaista veoma teško, odjednom se sva kiša srušila iznad Surdulice i bilo je nemoguće igrati. Bili smo loši u prvom poluvremenu u odnosu na drugo kada smo uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru - rekao je japanski reprezentativac.

Meč je preokrenuo sa klupe Denis Stojković, koji je asistirao Asanu kod gola.

- Mi smo svi starteri i mi smo svi klupa, jedan tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman i psihički, kako otvorimo utakmicu,kako se postavi protivnik. Nije fudbal video igrica. Ni u njoj nije lako da pobedite, a ne kada imate ljude pred sobom i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice. Ali mi je veoma drago što je Denis ušao u igru i što je lopta išla preko njega do mene. On je dobar igrač i mislim da ako nastavi da radi dobro na treninzima kao do sada da će nam dosta pomoći. Što se tiče samog gola, procenio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se i pokazalo za dobar potez. Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan.

Upitan je Asano u krizi u klubu u od početka prvenstva.

- Za mene kao nekoga ko dolazi iz sasvim drugačije kulture su dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu i dalje na nivou šoka. Pokušavam zaista da sa jedne strane razumem, ali opet ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kada odmah ne damo gol? Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim, momci imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas jednostavno tako, da mora stalno da je napeto, tenzija.. Našalimo se nekada da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, kao martial arts..Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća….to je zakon prirode - završio je Asano.