Brežančić: Hoću Evropu i titulu sa Partizanom!

Banjak je veliko pojačanje, Lutovac se odlično snalazi kao bek - istakao je Rajko Brežančić.

FOTO: FK Partizan

Rajko Brežančić, jedan od najsjajnijih izdanaka Partizanove „klase 1989”, pri „velikom servisu” Parnog valjka posle poraza od Novog Pazara iskočio je u krupan kadar, u podeli karata s natpisom „odbrana” zavredevši ingerencije uz levu aut liniju.

Rezultat: asistencija Umaru Sadiku u trijumfu protiv Javora (4:0) i doprinos očuvanju slatke „nule” u golovima duplo manje izraženom slavlju protiv Radnika.

I, sve to u susret sutrašnjem 31. rođendanu, iz redakcije Žurnala s čestitkom unapred i, za početak, standardnim pitanjem: šta će da poželi sebi i Partizanu?

- Da sam živ i zdrav. S Partizanom? Evropa i titula!

Kakav je osećaj biti deo odbrane koja na poslednje dve utakmice nije primila gol i hoćete li da produžite niz protiv Inđije?

- Najbolji je osećaj kad ponovo igraš, dodatni plus – što ponovo nismo primili gol. Potrudićemo se da tako i ostane i protiv zeleno-belih iz vojvođanske ravnice. Eto, u Surdulici smo loše ušli u utakmicu, ali uspeli smo dobrom igrom u drugom poluvre-menu da ispunimo cilj. Prošle godine igrali smo najlepši fudbal u Srbiji i imali dosta kikseva, pa... Najvažnije je da osvajamo bodove.

Igrate tik uz Makija Banjaka: kakav je Kamerunac igrač na osnovu zajedničkih utakmica s Javorom i Radnikom?

- Banjak je odličan dečko i još bolji igrač. Veliko pojačanje za nas.

Partizanovi bekovi, naročito u Humskoj, moraju da stoje visoko i donose prednost u ofanzivi. Kako sve to uskladiti sa defanzivom; znate i sami – greška pozadi vi-dljivija je od tri asistencije?

- Slažem se da je teško i da su greške u odbrani mnogo vidljivije, ali verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu da budemo sve bolji - i Lutovac i ja.

Savetujete li, kao stariji bek, Aleksandra Lutovca, izvorno – krilnog napadača?

- Sale je sjajan, igra na poziciji koja mu nije prirodna, ali se snalazi odlično.

Imate, možda, najbolji centaršut u Partizanu. Zašto ne izvodite kornere i da li to, možda, planirate?

- Pa, dobro... Imamo mnogo igrača sa dobrim centaršutem. Trudimo se da svako obavlja svoj posao najbolje što može i da daje sve od sebe. Zaduženja su, naravno, na treneru.

Vaša Nova Pazova je na samo 17 kilometara od Inđije. Hoćete li u subotu dodatno da grizete protiv zeleno-belih?

- Inđija je dobar tim, poznajem mnogo igrača. Jaki su kao kolektiv, moramo da uđemo mak-simalno u utakmicu i, u tom slučaju, verujem da nećemo da imamo problema - zaključio je Rajko Brežančić, levi bek Parnog valjka.