Dangubić: Imamo najveće ambicije u oba takmičenja /VIDEO/

Novi košarkaš Partizana Nemanja Dangbić vredno radi u Vrnjačkoj banji i želi da što spremnije dočeka početak sezone.


Krilni košarkaš je u razgovoru za „BC Partizan TV“, istakao da mu je bilo lako da se uklopi u ekipu.

- Kada je u pitanju ekipa, dosta momaka znam od ranije i to mi je olakšavajuća okolnost. Igrao sa mnogo njih i to mi je plus da se brže uklopim i uđem u sistem - rekao je Dangubić.

Početak sezone u ABA ligi je neizvestan zbog pandemije koronavirusa, a problem se pojavio i za organizaciju prijateljskih mečeva, jer je u Ciboni veliki broj zaraženih, takođe u Splitu, a pojavljuju se slučajevi i u Igokei.

- Nikome ne prija to što se ne zna kakva je sitaucija. Ali, tako je svuda, nadam se da će se pronaći neko rešenje i da ćemo što pre krenuti, jer smo sve svi uželeli takmičenja. Nisam razmišljao, ali kako dolaze informacije, mislimo o tome. Imamo poverenje u stručni štab da će da se nađe pravo rešenje i da će se doneti prava odluka. S druge strane, prijateljske utakmice moraju da se igraju kako bi se ušlo u formu. Nezahvalno je sada donositi zaključke šta je najbolje. Pokušavam da ne razmišljam o tome, već da odradujem treninge i zadatke koje dobijamo - kazao je povremeni reprezentativac Srbije.

Dangubić je naglasio da su ambicije Partizana trofeji u svim takmičenjima.

- Sigurno da imamo najveće ambicije u oba takmičenja. Ne zna se kakav će sistem biti i kako će se igrati, pogotovo Evrokup. Moje razmišljanje je da se to ostavi za kasnije, da se odrade pripreme i da se ostane zdrav - dodao je košarkaš Partizana.