Deset razloga zašto Milošević treba da podnese ostavku!

Ne ide ovako više. Kad se pobeđuje i gubi dele se i zasluge i odgovornost. 

FOTO: FK Partizan

Obično treneri kažu da su igrači zaslužni za trijumfe, a treneri krivci za poraze. Koliko god situacija u Partizanu posle poraza u Novom Sadu bila teška, jasno je da za događaje na terenu je zaslužan ili kriv šef stručnog štaba – Savo Milošević.

Kako stvari stoje, teško da će Savo kraj ove sezone da dočeka na klupi kluba iz Humske. Za to postoje i opravdani razlozi…

1. Posle šest kola Partizan ima šest bodova manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

2. U meču u Novom Sadu u nedelju, u kojem je Vojvodina slavila s 3:2, Partizan je izvršio samo jednu izmenu, iako je od 42. minuta, zbog isključenja Sume, klub iz Humske igrao s igračem manje.

3. Tokom priprema je rekao da ovom timu Partizanu nisu potrebna pojačanja, iako je jasno da i te kako fale dobri bekovi i štoperi. Praktično je aminovao nedovoljno dobar rad uprave u prelaznom roku time što je poručio da će dolasci da budu samo ako dođe do odlazaka igrača.

4. Uporno forsiranje Nemanje Miletića, koji već oko godinu dana ne igra na visokom nivou.

5. Bacanje u vatru mladog Aleksandra Popovića. Ne samo da to može da se osveti crno-belima, već može i da utiče na razvoj ovog mladog golmana.

6. Precrtavanje kapitena Vladimira Stojkovića kad su utakmice Superlige u pitanju. Bar da kaže šta je pravi razlog njegovog sklanjana. Naprimer, Stojković nije hteo da oprosti dug, a ne, eto, zbog pravila o bonus igračima do 21 godine.

7. Od kako je postavljen za trenera, 27. marta 2019.g odine, do kraja te sezone je Partizan izgubio 12 bodova u 10 kolo (porazi od Napretka 1:0, Vojvodine 3:2, Radničkog 3:1 i Crvene zvezde 2:1). Delimično je kriv što je Zvezda završila tu sezonu sa 18 bodova više od crno-belih, ali je potpuno kriv što je Partizan završio na trećem mestu, iza Nišlija.

8. Kriv je što je u sezoni 2019/20 Crvena zvezda imala 14 bodova više od crno-belih (78/64).

9. Kriv je, a to je i sam priznao, za eliminaciju Partizana u Ligi Evrope, kada je potpuno pogrešio sa izmenama u Hagu, protiv AZ Alkmara.

10. Partizan je došao u situaciju da rezultatski zavisi od jednog igrača – Umara Sadika.

Razume se, nije Savo jedini krivac. Trener, međutim, prvi plaćaju ceh.