GDE SU SILNI MILIONI? Zašto FSS plaća Zvezdi i Partizanu licencu za Evropu?

Jedna novčanica tebi, jedna novčanica meni… Sećate li se kako je Del boj delio novac sa Rodnijem u Mućkama? Tako da je na kraju gomila ispred Del boja bila poprilično veća… U Rodnijevoj koži našli su se Crvena zvezda i Partizan.

FOTO: FK Partizan

Negde je ispario dobitak, te gomile se ne slažu. Trebalo je da budu veće. Kako su večiti rivali došli u situaciju da im Fudbalski savez Srbije pozajmljuje novac da bi dobili licencu za igranje u Evropi?

Od ulaska u Ligu Evrope do sada Zvezda je igrala i dve uzastopne Lige šampiona, u međuvremenu prodala neke igrače, lepo zaradila. Spekuliše se da je u klub ušlo više od 100.000.000 evra. Prošle sezone Zvezda je igranjem u LŠ prihodovala skoro 21.000.000 evra.

Partizan je za 10.000.000 evra nedavno prodao Strahinju Pavlovića. Igrao je Ligu Evrope prošle sezone. Zaradio je manje od Zvezde, ali trebalo bi da je – zaradio. Od igranja u LE – skoro 6.500.000 evra.

Da li je realno da FSS uplaćuje našim najvećim klubovima oko 2.500.000 evra da bi dobili evropsku licencu? Ruka pomoći treba da se pruži onima kojima je ruka potrebna. Ako je potrebna Zvezdi i Partizanu onda je srpski fudbal umro. Samo to neko zvanično treba da saopšti.