Gordić: Prednost Partizana što je tim ostao na okupu!

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić rekao je prednost crno-belih to što je većina igrača iz prošle sezone ostala na okupu.

FOTO: KK Partizan NIS

Ekipa Vlada Šćepanovića u ponedeljak je počela pripreme za novu sezonu, a posle treninga u Beogradu, slede bazične pripreme u Vrnjačkoj Banji.

- U neku ruku situacija sa koronom je prijala što se odmora tiče, ali radilo se sve vreme. Ne samo ja, čini mi se da su svi momci na pripreme došli koliko-toliko spremni. Imam neki mali problem, pa ću pauzirati nekoliko dana, ali nije ništa ozbiljno - rekao je Gordić za TV Partizan tokom treningu u Hajd Parku.

Crno-beli će se u ovoj sezoni takmičiti u ABA ligi, Evrokupu, Superligi i Kupu Radivoja Koraća, a Gordić ističe da je u ovoj situaciji teško postaviti ciljeve.

- Svi smo se usaglasili da je teško bilo šta prognozirati. Velika je neizvesnost. Sve ekipe se spremaju, ali i dalje ne znamo kakvi će uslovi biti za igru, da li će biti publike, kakvi su protokoli... Iskreno se nadam da će moći da se igra u koliko-toliko u normalnim uslovima.

Partizan sa novim trenerom počinje takmičarsku sezonu, dok je kostur ekipe iz prošle sezone manje-više ostao isti, a košarkaš reprezentacije BiH kaže da je dolazak Kodija Milera Mekintajera važna promena na poziciji 1.

- Smatram da je prednost Partizana to što je 80 odsto ekipe ostalo na okupu. Poznajemo se dobro, imamo dobru hemiju i na terenu i van njega. Važna je ta promena na poziciji plejmejkera. Koliko vidim posle ova dva-tri dana, Kodi se dobro uklopio što se tiče atmosfere. O njegovim igračkim kvalitetima ne treba pričati. Imao je odličnu sezonu u Cedeviti. Iskreno se nadam da će se uklopiti u naš sistem i da će pružiti dobre partije, zajedno sa svima nama - zaključio je Gordić.