Lutovac: Novi Pazar više ne sme da se ponovi Partizanu, ali loše stvari su iza nas!

U utakmici 3. kola Linglong Superlige protiv Javora Partizanov desni bek bio je Aleksandar Lutovac.

FOTO: Gettyimages.com

On je po vokaciji desno krilo, ali već nekoliko meseci pokušava da se adaptira na mesto u odbrani i tako popuni goruću poziciju u timu crno-belih.

- Radim na toj poziciji već osam, devet meseci i trudim se da svaki dan upijam i da unapređujem svoju igru koliko god mogu. Stručni štab mi je dosta pomogao na treninzima i razgovorom,jer sam morao i razmišljanje da promenim u odnosu na napad. Dosta toga sam naučio i od saigrača i mislim da mogu još dosta da napredujem na toj poziciji. Takođe mislim da mi fali kontinuitet utakmica koje su možda i najbitniji faktor u napredovanju kod igrača. U svakom slučaju prija mi što sam na terenu i trudiću se da što više pomognem ekipi da ostvari željene rezultate. Zahvalan sam na ukazanom poverenju u ovako teškoj situaciji - rekao je Lutovac za zvaničan sajt kluba..

Protiv Javora su se u poslednjoj liniji našla četvorica igrača koji nijednom do sada nisu bili zajedno na terenu.

- Bilo je veoma teško, s obzirom na to da nikada nismo igrali pre ove utakmice u postavci gde su četvorica igrača pozadi, a uz to smo mi ‘novi’ možda odradili dva treninga zajedno. Ali, mislim da smo odigrali jako dobro u defanzivi i da smo dali sigurnost našem napadu koji je konstantno ugrožavao gol Javora. Mislim da je svima bila u glavi samo misao da ne primimo gol i drago nam je što smo uspeli u tome. Ovo je recept kakav voljni momenat Partizan treba da ima na svakoj utakmici, a mislim da ćemo i sve bolju igru pokazati iz utakmice u utakmicu.

Posle utakmice sa Pazarom, ne samo šef Milošević, već i igrači su komentarisali da ih je iskreno sramota na prikazanoj igri.

- Iskreno mislim da je ceo klub bio razočaran posle Novog Pazara i mislim da smo svi podjednako krivi, bez obzira da li smo igrali tu utakmicu ili ne. Takva utakmica nam je, nažalost, za nauk kako nikada više ne trebamo da uđemo u utakmicu i ponašamo se na njoj. Drago mi je jedino što je to iza nas i da sada isključivo trebamo da gledamo u budućnost i više ne dozvolimo da nam se takav dan ponovi! - izričit je Lutovac.

Da li misliš da ako je već sve moralo da se desi da je dobro što se desilo sad?

- Mislim da nikada nije dobro kad Partizan izgubi bodove, jer smo mi jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i ne smemo sebi da dozvolimo neke stvari. Ali, sigurno da nas je ta utakmica dodatno prodrmala i sigurno da ćemo sa mnogo više motiva i koncentracije morati da uložimo u svaku narednu utakmicu. Šteta je što smo morali da platimo cenu, ali ako nastavimo putem kojim smo krenuli posle te utakmice, lako ćemo nadoknaditi sve.

Dalek put, težak protivnik, crno-bele čeka u subotu Radnik iz Surdulice.

- Još jedno, na papiru, teško gostovanje, ali to ništa ne mora da znači. I dalje stojim pri tome da ako mi budemo pravi, nećemo imati ni jedan problem. Pritisak uvek postoji, i tako mora da bude. Pogotovo kod nas, mislim da je pritisak sastavni deo Partizana i to je dobro. Partizan uvek mora da ima najveće ciljeve i bez obzira na protivnika uvek mora da ide na pobedu. Ni jedna utakmica nije laka, ali daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu dižemo svoje samopouzdanje i osvajamo potrebne bodove - istakao je Lutovac.