Banjak: Uvek je kraj bolji od početka!

Maki Banjak je sa velikim očekivanjima stigao iz Olimpije u Partizan i čini se doneo mirnoću u odbranu crno-belih.

FOTO: Sandic

Kamerunac je debitovao protiv Javora, a od kada se on nalazi na terenu, Partizan nije primio gol.

- Mislim da se Vitas i ja dobro dopunjujemo, po mom nekom mišljenju. Dosta pomažemo jedan drugom i ono što je izuzetno važno je što dosta pričamo. Ne samo tokom utakmice, već i pre nje. A sa kim još posebno volim da sarađujem? Odgovor je Partizan! Za mene nije važno ko je na terenu, mi smo tim i kao tim dajemo golove i pobeđujemo - rekao je Banjak za klupski sajt.

Posle meča u Novom Pazaru osećao je stid i bes.

- Uvek volim da kažem: Kraj nečega ili jedne stvari je uvek bolji nego njen početak. Počeli smo loše, ali hvala Bogu sada smo mnogo bolji neko upravo na tom početku, što je najvažnije. Ono što je bilo tada ne možemo promeniti, ostaje u prošlosti, a mi moramo da smo koncentrisani na ovaj trenutak. A kako sam se tad osećao? Pa, kao i moji saigrači. Osetio sam i stid i bes. Želeo sam da pomognem svom timu tada, jer pre ću da patim i borim se do poslednje kapi znoja na terenu, nego da ih ugodno gledam preko malih ekrana.

Dodaje da Partizan ima igrače koji vole da igraju fudbal i da u svakom trenutku mogu da naprave razliku, a kada je u pitanju predstojeći duel sa RFS Rigom ne voli mnogo da priča o protivnicima.

- Svaka utakmica je utakmica za sebe. Promenili su do sada mnogo igrača, a sada doveli i nove, ali ja zaista nikada ne volim da pričam o protivnicima. Uvek se trudim da budem bolji sutra nego što sam bio danas. Mislim da oni i neće igrati ofanzivno protiv nas, već na kontra napade.

Banjak je za kraj imao jaku poruku za navijače i svoje saigrače kao odgovor na pitanje da li Partizan može do titule.

- Sve je moguće ako u to veruješ - zaključio je Banjak.