Mitrović: Sadik mi se sve više sviđa!

Umar je brz, jak, popraviće i realizaciju, bitno je da ulazi u šanse - ohrabruje golgeter reprezentacije Srbije špica crno-belih.

FOTO: Sandic

Teško da su fudbaleri i stručni štab Partizana mogli da požele dražeg gosta u svlačionici pre i u loži tokom utakmice protiv Inđije od Aleksandra Mitrovića.

Bivši golgeter crno-belih, najbolji strelac aktuelne generacije reprezentacije i nezamenljiv špic Fulama, povratnika u Premijer ligu, dane odmora iskoristio je da poseti matični klub i ohrabri ekipu uoči početka kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Nisam bio odavno na utakmici Partizana, prošle su tri godine. Sad mi se otvorila mogućnost, dva-tri dana sam u Srbiji i došao sam da pogledam meč crno-belih - pričao je Aleksandar Mitrović u razgovoru sa novinarima dok je išao ka mestu u loži na istočnoj tribini zdanja u Humskoj.

Posle vas mnogo je napadača nosilo crno-beli dres. U poslednjih godinu dana neprikosnoven u špicu vašeg bivšeg kluba je Umar Sadik. Kakvo je vaše mišljenje o Nigerijcu?

- Baš sam pričao sa Savom Miloševićem o njemu. Što ga više gledam sve mi se više sviđa. Dobar je, mlad igrač, sigurno može da još mnogo napreduje. Ima sreću da mu je Savo trener, jer je u karijeri postigao mnogo golova. Sadik je brz, jak, lucidan, zna fudbal.

Čini se da mu je realizacija problem?

- Bolje snalaženje ispred mreže dolazi s godinama. Bitno je da Umar ulazi u šanse, da ima nos za gol, sve ostalo se vežba i dolazi posle  napornog rada na treninzima. Sadiku će ova sezona da bude bolja nego prethodna.