Njegova krilatica Za druge se navija, Partizan se voli postala je filozofija crno-belih!

Legendarni novinar i pisac Duško Radović umro je na današnji dan 1984. godine u Beogradu.


Bio je urednik 'Pionirskih novina', urednik programa za decu Televizije Beograd, urednik lista 'Poletarac', novinar 'Borbe' i od 1975. godine urednik Studija B.


Dela ovog pesnika prevedena su na sve značajnije svetske jezike. Dobitnik je najuglednijih nagrada u tadašnjoj Jugoslaviji.

Svi pamte njegovu popularnu radio emisiju 'Beograde, dobro jutro', a posebnu čast mu ukazuju navijači Partizana.


Svi kojima je crno-bela boja mila, sa posebnim pijetetom pamte čoveka koji je među svoje najveće ljubavi ubrajao Partizan. Duško je bio majstor reči. Nikada naša književnost, a o sportu i da ne govorimo, nije imala takvog pesnika i pisca koji je bio škrt na rečima, a istovremeno bogat mudrošću, dubinom misli, humanošću...

Dve njegove misli imaju gotovo programsku snagu za navijače crno-belih.

- Za druge se navija, Partizan se voli.

- Ja molim igrače Partizana da pobede danas, ako mogu. Ako ne mogu, onda drugi put, kad budu mogli.


Njegova krilatica - Za druge se navija, Partizan se voli postala je filozofija Partizanovog navijača i suština pripadanja Partizanu u samo jednoj rečenici.

Da ovaj mrgud široke duše nije pao u zaborav crno-bele navijačke armije, svedoči i mural sa beogradskih ulica, ali još više to što se britke misli i duhovite opaske Duška Radovića, što o Partizanu, što o životu uopšte, i danas citiraju i što nisu izgubile ništa na svojoj aktuelnosti.