Ostoja Mijailović: Onaj kome nečija smrt nije sveta stvar nije ljudsko biće! Odžo počivaj u miru!

Dva dana nakon smrti stamenog košarkaša Majkla Odža krenulo je prepucavanje srpskih klubova o krivici.

FOTO: FK Partizan

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović odgovorio je na optužbe Nebojše Čovića koje su indirektno upućene crno-belima, a u vezi smrti Majkla Odža.

- Ja ne znam šta bih rekao na ovu glupost. Košarka je jedan od najčistijih i najlepših sportova koji planeta danas ima. Zašto smo mi osuđeni da nam pojedine srpske klubove vode oni koji nemaju trunku stida ni morala? Onaj kome nečija smrt nije sveta stvar nije ljudsko biće! Odžo, počivaj u miru - rekao je za Espreso Ostoja Mijailović.

Podsetimo, Majkl Odžo je preminuo tokom individualnog treninga u sali na stadionu FK Partizana 5. avgusta, brojni ljubitelji košarke, prijatelji, članovi porodice i saigrači su se oprostili od Nigerijca.

Danas je na gostovanju televiziji Pink Nebojša Čović rekao da postoji sumnja da neko pokušava da zataška tragediju!

- Ono što me takođe pogađa, to su pokušaji da se zataška gde i u kojoj hali se to dogodilo, pa onda vidim izraz ‘anonimni prisutni’. Zašto bi u ovom slučaju bilo šta bilo anonimno? Crvena zvezda je s Odžom imala izuzetnu saradnju. Mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla, ali ćemo zahtevati da se dođe do potpune istine kako se dogodilo. Mnogo toga mi već znamo ko je učestvovao u tome. Odžo je od marta kao igrač Zvezde permanentno vrbovan - rekao je Čović.

Odžo je bez kluba od 30. juna nakon što mu je ugovor sa Crvenom zvezdom istekao, trenirao je individualno na stadionu Partizana pripremajući se za nove izazove. Pojedini izvori navode da je nešto ranije preležao koronavirus.