Partizan dovodi centra Kingsa! /VIDEO/

Košarkaški klub Partizan pronašao je centra Amerikanca za narednu sezonu. Reč je o 25-godišnjem momku koji stiže iz Kalifornije iz razvojnog tima Sakramento Kingsa.


Dugo Partizan traži idealno rešrenje na poziciji centra. Na radaru je bio veliki broj igrača, ali su oni uglavnom završavali u timovima koji će naredne sezone da nastupaju u Evroligi. Ipak, sada je uprava Parnog valjka pronašla idealno rešenje u Americi, tačnije Kaliforniji.

Kako saznaje MaxBet sport, novi centar Partizana trebalo bi da postane Erik Mika. Reč je o 25-godišnjem Amerikancu visokom 208 cm. Ove sezone je nastupao za razvojni tim Sakramenta – ekipu Stokton Kingsa. Partizan mu ne bi bio prvi tim u Evropi.

Erik Mika je profesionalnu karijeru počeo u Italiji gde je nastupao u Pezaru i Breši. Kasnije se preselio u Nemačku gde je nosio dres Bejruta. Prošle sezone se prvi put vratio u SAD u ekipu Stokton Kingsa. Usledila je kratka epizoda u kineskom Ćinjiang Flajing Tajgersima. Početkom godine se vratio u SAD, prvo u Sakramento Kingse, a potom i Stokton.

Erik Mika je za Sakramento Kingse odigrao jedan meč ove sezone, ubacio je šest poena uz sedam skokova za 19 minuta na parketu.