Popović: Iz svake utakmice moram da učim!

Mladi golman Partizana, 20 godišnji Aleksandar Popović, rekao je da je važno što je njegov tim trijumfovao na staru nove sezone u Superligi.

FOTO: FK Partizan

Crno-beli su juče u prvom meču u Superligi posle preokreta pobedili Napredak iz Kruševca 3:1, a Popović je od prvog minuta bio na golu Partizana.

- Utakmica kao i svaka prva u novoj sezoni tako i ova, uvek najteža, ali važna je pobeda samo i ništa drugo. Pokazali smo da smo tim, pokazali smo karakter i na kraju pobedili i to je jedino bitno. Moja prva sezona u seniorskom fudbalu da krećem kao prvi golman od prvog kola. Kao što sam već i rekao, svaka utakmica mi je najbitnija i iz svake moram da naučim što više stvari da bih napredovao. Veoma mi je važno da skupljam iskustvo da svojim zalaganjem steknem poverenje cele ekipe i stručnog štaba i da se nadam što većem broju utakmica - rekao je Popović za klupski sajt.

Golman, koji ima 20 godina, govorio je i o samom meču u Kruševcu.

- Mislim da ne bismo smeli da dopustimo da primamo gol u poslednjem minutu poluvremena, ali i to se dešava nekad. Kao što sam gore rekao pokazali smo da smo tim i najbitnija je pobeda, sve ostalo ćemo ispravljati i biti bolji u svakoj narednoj utakmici - rekao je Popović.

Objasnio je i kako je tekla priprema za debi.

- Spremao sam isto kao i za svaku utakmicu, tako su i treneri imali iste zahteve prema meni. Ono što radimo i vežbamo na treninzima pokušavamo da prebacimo na utakmicu, tako da je ova utakmica bila kao i svaka prethodna, ali i kao sve naredne što se tiče pripreme.

Meč u Kruševcu obeležila je i povrede domaćeg golmana Mladena Živkovića, koji se sudario sa igračem Partizana Lazarom Markovićem, zbog čega su obojica morali da napuste teren.

- Nisam video kolegu iz Napredaka posle utakmice. Povrede su najgori deo sporta i uvek ostaje neki loš utisak kad neki igrač napusti teren posle povrede kao što su Žile i Markec. Ovim putem mu želim brz oporavak i nadam se da će se što pre vratiti - zaključio je Popović.