Poznat spisak Partizanovih potencijalnih rivala u LE!

Posle višesedmičnog aktivnog praćenja raspleta u nacionalnim šampionatima i kupovima širom Evrope u sezoni 2019/20, napokon smo došli i do kraja te sezone.

FOTO: FK Partizan

Rasplet je takav da će Partizan, ukoliko se u narednih mesec i po dana zaista ne desi jedna totalno “luda” kombinacija nepovoljnih okolnosti (a u pitanju je konačni rasplet u LE i LŠ 2019/20, kao i rasplet u početnim kvalifikacionim kolima LE i LŠ u sezoni 2020/21), biti nosilac u žrebovima ne samo za 1, 2. i 3. kolo kvalifikacija (to smo znali još mnogo ranije), već i u žrebu za plej-of, kao poslednjem “filteru” pred grupnu fazu Lige Evrope.

Žreb za prvo kolo kvalifikacija za igu Evrope će se održati 10. avgusta u Nionu, a UEFA će dan ranije formirati podgrupe, čime će se broj potencijalnih rivala Partizana smanjitina pet ili najviše šest timova.

Fudbalski klub Partizan je na svom zvaničnom sajtu objasnio da u kvalifikacijama neće moći da igra protiv klubova sa prostora bivše Jugoslavije (sarajevski Željezničar, banjalučki Borac i slovenačka Mura), pošto UEFA prećutno želi da razdvoji timove iz bivše države kako se ne bi ponovili incidenti iz Mostara 2007. kad je tim iz Humske gostovao Zrinjskom i zbog navijačkog ekcesa, uprkos ubedljivoj pobedi, izbačen iz takmičenja.

Ovo su potencijalni rivali crno-belih u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope:

Šumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast, Krakovija (Poljska), Levadija, Pjade (Estonija), Hibarnijans, Sirens (Malta), DAC Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina (Slovačka), Fjorita, Tre Pene (San Marino), Željezničar, Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Laci, Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Puškaš Akademija (Mađarska), Runavik, Toršavn (Farska Ostrva), Saburtalo, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilsi (Gruzija), Škupi, Renova (Makedonija), Petrokub, Sfantul, Dinamo Tiraspol (Moldavija), Engiordani (Andora), Diferdanž, Union Titus (Luksemburg), Kauno Žalgiris (Litvanija), Riga, Valmieras (Letonija), Širak, Noah (Jermenija), Deri Siti, Bohemijans (Irska), Inter Turku, Ilves, Honka (Finska), Brejdablik, Vikingur (Island) i Bala Taun (Vels).

Partizan će prvo kolo kvalifikacija za LE igrati 27. avgusta, a žreb će odlučiti da li će tada biti domaćin ili gost.