Prekazi bez dlake na jeziku: Puni nas ko hoće, mnogi bismo pomogli, ali to nije u interesu onih koji vode klub!

Poraz Partizana od Novog Pazara u drugom kolu Superlige ponovo je otvorio mnoga pitanja, a ponajviše veliku boljku crno-belih, defanzivnu liniju. 

FOTO: O. Tošić

Ako se prouče rezultati tima iz Humske ispada da samo sa Crvenom zvezdom uspevaju da sačuvaju mrežu. Ostali, uglavnom, postižu golove, a neki i čak tri, kao Novi Pazar prekjuče.

- Tužan sam, brate. Nažalost gol može da nam da ko hoće. A Zvezda? Milojević je igrao da ne primi gol, ali ih je dva puta uveo u Ligu šampiona. Ne živi se od jedne utakmice. Kod pravih ekipa odbrana ne može stalno da greši, a Partizan nije prava ekipa. Ne radi se dugoročno, ne vidim perspektivu. Svaki igrač može da kiksne, ali kad se to ponavlja, onda znači da nije kvalitet - kaže legenda Partizana Dževad Prekazi za Kurir, pa onda, baš kao što je to radio tokom karijere, puca pravo u centar mete. Precizno i neumoljivo.

- Trebaju nam tri štopera i dva beka. A ima ih među mladima. U generaciji Čolića i Stevanovića imamo Kneževića, vanserijskog fudbalera. On bi pojeo ovu odbranu, ali mu se ne daje šansa. Za Strahinju Bošnjaka nisu imali oko, a on ode u Hetafe. Najbolji levi štoper Nemanja Mićević, 1999. godište, eno ga u Lučanima. Moraš biti u kombinaciji da bi uspeo...

Gde je ključ problema?

- Nekoliko ih je. Nama deca danas u klubu ne znaju ko je Moca Vukotić. Tužno i ružno. A gde nema poštovanja, nema ni uspeha. Danas da bi radio ne treba da misliš, nego da ćutiš! Akademiju nam vode kurta i murta. Ne može to preko lap-topa, moraš da znaš da pokažeš, a oni loptu jedva da su šutnuli. Što se kaže nisu šutnuli mačku preko praga. Osim omladinaca nema nigde da se radi kvalitetno u mlađim generacijama. Vodi ih kažu generalov sin, ima muško i žensko ime koje ne želim ni da pomenem. Da ne preteram, ali u Partizanu rade ljudi koji ne vide, Stivi Vonder, Rej Čarls...

FOTO: Starsport

Gde je problem, tu mora biti i rešenje. Vidi Prekazi i to, ali ne i način da se u ovom trenutku to dogodi.

- Da ne nabrajam koliko je nas koji želimo pravi Partizan. Ali mi ne postojimo jer smo hteli da radimo u intersu kluba, a ne u interesu onih koji ga vode. Meni je maska na telefonu crno-bela, to je moja životna ljubav! Da vidite kako zagledaju kad odem u Galatasaraj, pitaju se kako nisu njihova obeležja. Objasnim im da moju ljubav prema Partizanu ne može niko da uzme, oni su na drugom mestu. Volim fudbal, brate! Navijački je to Liverpul, životno Partizan. Mnogo se može naučiti od Liverpula. Doveli su jednog Nemca i vidimo šta je napravio za nekoliko godina. Zato što zna fudbal, voli fudbal, ume i hoće da radi.