Srpski trener u Redingu, ali nije Stanojević!

Srpski fudbalski trener Veljko Paunović imenovan je za novog menadžera Redinga.

FOTO: Gettyimages

Nakon pisanja prethodnih dana da će Reding preuzeti Aleksandar Stanojević, desila se drugačija priča. Novi trener ekipe iz Čempionšipa jeste srpski trener, ali u pitanju je Veljko Paunović.

Njegov dolazak je ozvaničen i on će krenuti put Portugalije gde se ekipa nalazi od danas na mini-pripremama za narednu sezonu.

- Sa svojim iskustvom u najjačim rangovima kao fudbaler i kao trener u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, uz dokazan rad sa mladim fudbalerima u okvirima domaćih liga i nacionalnih takmičenja, ubeđen sam da će Veljko podići ovaj klub ka napred. Njegov dolazak dogodio se nakon dugog i pažljivog razmatranja. Nakon što smo se susreli sa njim, shvatili smo da je Veljko izuzetan kandidat koji nas je odmah impresionirao. Siguran sam da je on pravi menadžer za nas - kazao je vlasnik kluba Dai Jongi.

Najveći uspeh u karijeri ostvario je sa U19 reprezentacijom Srbije kada je osvojio Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu 2015. godine.

Poslednji tim koji je vodio u karijeri bio je Čikago Fajr iz MLS lige.

Paunović će se tako pridružiti Vladimiru Iviću iz Votforda i njih dvojica će činiti duo srpskih trenera u drugoj najjačoj ligi Engleske.