Trifunović: Ne može leto bez košarke ako želiš da budeš igrač! /VIDEO/

Košarkaš Partizana Uroš Trifunović izjavio je da srećan što se košarka vratila i što je konačno na okupu sa svojim saigračima.

FOTO: KK Partizan NIS

Crno-beli bazične pripreme odrađuju u Vrnjačkoj Banji, a pre toga nekoliko dana su radili u Beogradu.

- Presrećan sam što se košarka vratila nazad. Kasnio sam neka dva-tri dana zbog povrede zgloba, sada sam polako počeo da treniram. Lepo mi što vreme provodim sa saigračima i što se sve vraća u normalu - rekao je Trifunović za TV Partizan.

Mladi košarkaš govorio je i o tome kako je proveo leto i neočekivanu pauzu zbog korona virusa.

- Dosta sam trenirao i košarku i teretanu. Celo lepo sam radio sa pomoćnim trenerom Acom (Matovićem prim.aut). Spremao sam se kao što su se svi spremali. Ne može leto bez košarke ako želiš da budeš igrač - rekao je jedan od predstavnika Srbije na ovogodišnjem NBA draftu.

Trifunović je prošle sezone imao odlične nastupe u crno-belom dresu, a očekuje da će u novoj imati značajniju minutažu.

- Nadam se, tereniram i idem ka tome. Probaću svaki minut da iskoristim najbolje što mogu, i naravno da ne „poletim”.

Partizan će se sledeće sezone takmičiti na četiri fronta (ABA liga, Superliga, Evrokup, Kup Koraća), a cilj ekipe Vlada Šćepanovića su trofeji.

- Mislim da nema neke razlike u odnosu na prošlu sezonu, 80 odsto ekipe nam je ostalo. Došli su Kodi i Dangubić, vratio se Stefan Janković. Svi su se brzo uklopili. Naravno, napadamo sve trofeje - rekao je Trifunović i osvrnuo se na neizvesnost oko početka nove sezone.

- Neizvesnost je prisutna, ali mi treniramo kao da sve počinje normalno. U krajnjem slučaju, ako se i odloži početak, nastavićemo da treniramo.

Jedno od pitanja za 19-godišnjeg Trifunovića bilo je kako teče oporavak njegovog oca Aleksandra, proslavljenog košarkaša i trenera, koji je prošle godine doživeo moždani udar.

- Bolje je, hvala Bogu. Neko ko ga ne zna, ne bi ni rekao da je bio bolestan. Vidim veliki napredak i mislim da će to uskoro, što bi se reklo, biti za zaborav - zaključio je Trifunović.