Vuletić: Nekrofilska izjava Čovića o mestu smrti Odža!

U srpskom sportu otvoren je novi ratni front. S jedne strane Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, a naspram njega Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan i član Upravnog odbora Sportskog društva Partizan.

FOTO: Starsport

Tema je smrt Majkla Odža, bivšeg košarkaša Crvene zvezde i FMP iz Železnika, koji je preminuo u petak tokom treninga u sali na stadionu Partizana.

Prvi čovek crveno-belih je gostujući u jutarnjem programu jedne televizije istakao “da je lokacija na kojoj je nigerijski košarkaš doživeo srčani udar pokušana da se zataška”, što je isprovociralo  Vladimira Vuletića, člana Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

On u svom saopštenju tvrdi da te tvrdnje ne odgovaraju istini.

- Čitajući današnju nekrofilsku izjavu još jednog u nizu zvezdinih doktora, uviđa se ta neodoljiva potreba da se uzročno-posledične veze izvode baš onako kako su to činili primitivni narodi: kada bi neko bio usmrćen lukom i strelom, primitivni um je tvrdio da je ubijeni smrt našao od strele a ne od strelca. Međutim, ovaj savremeni nekrofilski um izvodi zaključak da se ‘zataškava gde je preminuo Odžo’ imputirajuć da se to desilo na stadionu Partizana, u svojini JSD Partizan. Tako on lamentira nad preminulim telom baš kao što je lamentirao nad preminulim KK Crvena zvezda čije je pokojno ime uzeo i nadenuo ga svom privatnom projektu KK Crvena zvezda Beograd Diva ILR (niz je nesaglediv).

Potpredsednik Partizana i član Upravnog odbora JSD Partizan je otišao i korakj dalje, te je u svom saopštenju iskočio iz sportskih okvira.

- Međutim, pravo pitanje je, kako to svojevremeno ‘Laufer javlja’, zašto se već 17 godina zataškava uloga izvesnog “Ćokija” u atentatu na premijera Srbije, a već 15 godina njegova uloga u ogromnoj pljački novca namenjenog Kosovu i Metohiji. ‘Zašto bi se to krilo ako stvarno niko nije želeo da dođe do ovoga?’, zapitao se u saopštenju Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan i član UO JSDP, istom rečenicom koju je i svom obraćanju izrekao i prvi čovek KK Crvena zvezda.

Podsetimo, Majkl Odžo je preminuo u petak, najverovatnije od posledica srčanog udara. Odžo je, inače, bio zaražen koronavirusom, od kog se izlečio nekoliko dana pre nego što je počeo da trenira.