Zvanično: Denis Stojković je Partizanova „sedmica“

Potpisao na četiri godine.


Dva velika dana za Denisa Stojkovića. Prvo je 3. avgusta proslavio 18. rođendan, postao je punoletan, a danas je zvanično postao igrač Partizana.

Mladi vezista potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri i to na četiri godine sa crno-belima. On je još od zime trenirao sa prvim timom, vrlo brzo je prošao probu u Zemunelu, čime malo igrača u poslednjih 20 godina može da se pohvali, ali se čekalo da napuni 18 godina da bi potpisao ugovor.

Igrao je Stojković nekoliko prijateljskih utakmica u crno-belom dresu i na njima pokazao zašto je svojevremeno bio i velika nada Juventusa i Čelsija.

- Mislim da nikada sa većim nestrpljenjem nisam čekao treći, odnosno četvrti avgust. Za sebe mogu da kažem da se već osećam kao starosedelac, jer sam ovde već šest meseci i sasvim sam se uklopio u ekipu. Hvala Milošu Vazuri, šefu Miloševiću i svim mojim saigračima koji su bili uz mene tokom ovih meseci, pomagali mi, bili strpljivi i ulivali mi poverenje - rekao je Stojković nakon što je potpisao ugovor i uzeo dres sa brojem sedam, koji je prethodno nosio Zoran Tošić pre odlaska u Kinu.


On je prošao kroz mlađe kategorije Juventusa, Čelsija, LASK-a, Torina i Olimpije, iz koje je zimus došao u Partizan.

Stojković igra na poziciji ofanzivnog veziste, a u Humskoj će biti još jedan od „bonus“ igrača, momaka mlađih od 21 godine, za koje moraju da budu rezervisana dva mesta u startnoj postavi ekipe za svaku superligašku utakmicu. Od danas i Denis konkuriše za jedno od ta dva mesta.