Dok čekamo Partizanovo saopštenje, javio se - Milivoje Ćirković!

Može li išta da se promeni posle današnjeg saopštenja iz Humske, koje bi trebalo da bude drugačije od dosadašnjih, s obzirom da se temeljno priprema, već drugi dan?

FOTO: Hotsport

Šta Partizan može konkretno da učini? Mnogi će reći: dosta je bilo, neka istupe iz lige u znak protesta, ali jasno je da je to najradikalnija opcija koju niko ne želi, ma koliko u Humskoj bili besni zbog sudijskih odluka u Novom Sadu, ali i ne samo u Novom Sadu.

Mogu da po ko zna koji put zahtevaju hitno uvođenje VAR-a, mogu da zahtevaju strane sudije, mogu da se obrate UEFA, ali ovakva kakva je, pogotovo u vreme pandemije, UEFA teško da će se ''po hitnom postupku'' baviti slučajem Partizana. Mogu da zahtevaju smenu Sudijske komisije, izuzeće Srđana Jovanovića, ali nije Jovanović jedini na čiju arbitražu crno-beli imaju primedbe...

Čini se da će opet biti 'tresla se gora...', ali hajde da sačekamo, možda ovoga puta crno-beli zaista iznenade nekim 'kecom iz rukava' koji bi bio izlaz iz aktuelne situacije.

Ali, dok čekamo to saopštenje iz Humske, svoj stav je posle poraza crno-belih od Vojvodine javno izneo nekadašnji bek Partizana Milivoje Ćirković, čovek koji je sa bele tačke u Njukaslu 2003. godine uveo Partizan prvi put u Ligu šampiona.

On se oglasio u razgovoru za Kurir, gde akcenat nije stavio na kritiku sudije Jovanovića, već na greške koje crno-beli prave od početka sezone.

-Teško je reći ko je kriv za ovako loše rezultate na startu sezone. Nije normalno da Partizan ima dva poraza, a prvenstvo je praktično tek počelo. Svi treba da budu odgovorni, dosta je više brukanja. I uprava, stručni štab i igrači. Već zaostaju šest bodova za Zvezdom, a to je mnogo. Valjda će da iskoriste ovu pauzu da se saberu, pogledaju jedni druge u oči jasno kažu jedni drugima šta valja, a šta ne valja - izjavio je Ćirković.

Da sve bude još teže po crno-bele, oni su i u Novom Pazaru, i u Novom Sadu vodili u drugom poluvremenu sa 2:1, ali su dozvolili da u finišu mečeva prime dva gola i ostanu bez ijednog boda u tim mečevima. Očigledno je da ništa nije naučeno posle Alkmara, kada je Partizan na isti način ostao bez 'evropskog proleća', iako je imao sve u svojim rukama.

- Da se ne lažemo, Partizan nije smeo da izgubi od Novog Pazara. Pa, najmanje deset puta je bolji! Ne želim da potcenjujem Novi Pazar, ali oni su bili deseti u Drugoj ligi, kupili su mesto, imaju slabiji igrački sastav od nas... Takve utakmice se dobijaju na suv kvalitet, bez trenera!

Imali smo protiv Vojvodine vođstvo i pobedu u ruci, a onda smo za tri minuta sve prokockali. To je nedopustivo za klub kakav je Partizan. Gledao sam utakmicu, bilo je grešaka sudija, ali da budemo pošteni i na štetu Partizana, ali i na štetu Vojvodinu. Možda je sudija trebalo da pokaže crveni i Drinčiću, a ne samo Sumi. Možda je trebalo da svira penal i za Vojvodinu, ali i za Partizan... -objašnjava Ćirković.

Kako u Humskoj razmišljaju posle svega, kada su se glave ohladile, videćemo danas, ali teško da će se složiti sa Ćirkovićem po pitanju suđenja.