FK Partizan - Tačno u podne!

Sudbonosni dani u Partizanu za ishod tekuće sezone. Danas treba da dobijemo brojne odgovore.

FOTO: FK Partizan

Savo Milošević bio je neumoljiv - i pored dvodnevnih pokušaja čelnika kluba da ga ubede da nastavi sa radom, bez obzira na sve što se dogodilo protiv Vojvodine u Novom Sadu, izgleda da je ponovo presudila 'bosanska tvrdoglavost', koju je Savo pominjao i kada je promovisan u trenera Partizana, krajem marta prošle godine.

Slično je bilo i sa njegovim prethodnikom i dugogodišnjim saigračem Zoranom Batom Mirkovićem, koji je takođe imao podršku uprave, ali više nije mogao da se nosi sa ogromnim pritiskom i svim pratećim dešavanjima na superligaškoj sceni, pa se stekao utisak da je jedva čekao da pobegne ''glavom bez obzira'' iz srpskog fudbala. Sećate se, Mirkovića je potom Tumbaković ubeđivao da nastave uspešnu saradnju koju su imali u reprezentaciji Crne Gore, ovoga puta u n acionalnom timu Srbije, ali Mirković i pored velikog prijateljstva sa aktuelnim selektorom nije pristao ni na tu opciju.

I Savo je juče u jednom trenutku poručio ''nikad više'', ali je potom u obraćanju javnosti putem klupskog sajta naglasio i da će i dalje ostati uz svoj Partizan, makar kao navijač.

Sve to može da deluje zastrašujuće za novog trenera crno-belih, ali Savo je pružio podršku svom nasledniku Aleksandru Stanojeviću, poručio da veruje u njega i da bi baš on mogao da bude neko ko bi trebalo uspešno da se nosi i sa (pre)velikim očekivanjima, ali i sa nekim drugim pojavama na domaćoj fudbalskoj sceni.

Svi jedva čekamo Stanojevićevo obraćanje, iznošenje planova, možda i najavu pojačanja, ali i novu reakciju uprave, koja je ostala dužna navijačima svoj plan kako da se crno-belima više ne dešava ono što se desilo u Novom Sadu. Nije sve samo u promeni trenera...

Promocija novog trenera zakazana je za danas, tačno u podne, naravno, na ovim stranicama ćemo sve ispratiti.