Fredi Haus o Partizanu, Kosovu, fenomenu Nikole Jokića!

Jedan od najbolji Amerikanac u crno-belom dresu evocirao je uspomene.


Fredi Haus je jedan od najboljih stranih košarkaša u istoriji Partizana, a istovremeno i jedini američki igrač koji je nosio dres i jednog kluba sa Kosova.

On je u intervjuu za Kosovo onlajn istakao da je uživao u crno-belom dresu, gde je pružao i najbolje partije karijere, dok je u klubu iz Peći bila drugačija situacija.

- Uživao sam u svakom trenutku koji sam proveo u Partizanu i veoma sam zahvalan za priliku koju sam dobio. Igranje za KK Peć je bilo drugačije jer nisam dobio priliku da uživam u timu ili gradu zbog problema koje je imao klub - navodi Haus u intervju za Kosovo Onlajn.

Haus trenutno radi kao pomoćni trener na Univerzitetu Tajler u Teksasu, a o svom iskustvu igranja za klubove sa ovih prostora kaže da nije bilo jednostavno i da nije znao mnogo o istoriji.

- Bilo je veoma teško i nisam znao ništa o istoriji i ratu koji se dogodio na tim prostorima, ali sam bio spreman da učim o tome šta se dogodilo. Međutim, kada treba da potpišete ugovor za klub razmišljate samo o košarci - kaže Haus.

Da li i dalje pratite rezultate KK Partizan?

Da, pratim rezultate Partizana.

Šta mislite o Nikoli Jokiću i Denveru?

Jokić je prava stvar, volim njegov stil igre i uvek bih želeo da bude u mom timu. On je timski igrač i uvek povlači prave poteze.