FSS PONOVO KAŽNJAVA ‘VEČITE’: Još ovaj put je novčana kazna, sledeći put se oduzimaju bodovi?!

‘Večiti’ će biti kažnjeni od strane FSS i Zajednice Superlige kako bi prestali da vode ‘rat’ saopštenjima.

FOTO: FK Partizan

Kako nezvanično saznaje ‘Danas’, Zvezda i Partizan će još ovaj put dobiti novčanu kaznu, uz poslednje upozorenje da će im ubuduće za širenje laži i klevetanje biti oduzeti bodovi.

Ova odluka biće donešena najkasnije do sledećeg četvrtka, a večiti će biti kažnjeni novčano zbog komentarisanja suđenja sa meča Zlatibor – Partizan.

Ono što je zanimljivo, za komentarisanje suđenja Disciplinski pravilnik FSS predviđa samo novčano kažnjavanje, ali po članu 85 moguće je i da se klubovima oduzmu bodovi, u slučaju da klubovi nastave da šire laži o tome da su sudije instruirane da sude u nečiju korist ili da Savez namerno želi da jedan ili drugi klub (ne) osvoji titulu.

U ovom članu se navodi da klubovi mogu biti kažnjeni oduzimanjem bodova za ‘iznošenje kleveta ili širenje laži o bilo kom drugom klubu, o svom ili protivničkom igraču, fudbalskom radniku bilo kog kluba ili člana fudbalskog rukovodstva u bilo kom organu, sudiji ili treneru, kao i za nasilno ponašanje’.

Direktor Superlige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić, podneo je prijave Disciplinskoj komisiji povodom komentarisanje suđenja utakmice osmog kola Zlatibor – Partizan (0:1) od strane oba večita rivala.

- Disciplinska komisija FSS odlučuje o prijavama Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, odnosno da li će ih prihvatiti i kakve će biti kazne. Ne mogu, niti smem da utičem na njih tako što bih javno rekao kakva bi kazna bila adekvatna. Zbog toga nije na meni da komentarišem u javnosti svoja razmišljanja da se ne bi protumačilo kao vid pritiska na Discplinsku komisiju - kaže za ‘Danas’ Aleksandar Pivić, i potom dodaje:

- Ja sam i posle prvog kola izašao u javnost i zamolio da se smire strasti. Prvo kolo je tek bilo odigrano, a odmah je krenula lavina. Mi u Zajednici godinama radimo da podignemo takmičenje na viši nivo i stvarno se svi trudimo, ali sve što pozitivno učinimo kao da se posle jedne utakmice sruši sa dva saopštenja sa obe strane - zaključuje Pivić.

Partizan je Disciplinskoj komisiji od početka sezone prijavljen zbog komentarisanja suđenja na mečevima Napredak – Partizan, Proleter – Crvena zvezda i Zlatibor – Partizan. Zvezda je prijavljivana zbog komentarisanja utakmica Napredak – Partizan i Zlatibor Partizan.