Lutovac: Bio je penal!

Rezervista crno-belih nema dilemu da li je bio fauliran u 103. minutu.


Odluka Aleksandra Stanojevića da umesto povređenog Takume Asana u finišu duela sa Sfintul Georgeom ubaci u igru Aleksandra Lutovca pokazala se kao pun pogodak.

Nekadašnji mladi reprezentativac, po vokaciji – krilni napadač, u 103. minutu drame u Kišinjevu iznudio je jedanaesterac za Partizan.

Otud...

Na TV snimku, doduše lošem, uočljivo je da ste se sjajno izborili za poziciju (korak ispred) i čini se da vas je Svinarenko povukao. Iz prve ruke, da li je bio penal?

- Očekivao sam centaršut i probao sam da se ubacim ispred protivničkog igrača, iako je lopta bila izuzetno teška probao sam da skočim, međutim, obe njegove ruke bile su na meni. Siguran sam: bio je penal – nema dilemu Aleksandar Lutovac po povratku u Beograd.

Kad Bibars Natho krene ka beloj tački da izvede najstrožu kaznu, unapred znate da će da postigne gol?

- Imamo poverenje jedni u druge. Natho je siguran izvođač.

Zar ste morali pobednika da rešite tek u produžetku?

- Iako smo kvalitetniji, krajnje je vreme da naučimo da se utakmica igra do poslednjeg sudijskog zvižduka i da možemo, bukvalno, u zadnjem sekundu da pobedimo. Drago mi je što smo prešli ovu stepenicu ka Ligi Evrope, nadam se da ćemo u sledećem meču da ostvarimo pobedu, bilo to 1:0, 3:0, 5:0, 5:1, kako god... Samo je važno da igramo dobro i ostvarujemo ciljeve.

Protiv Šarlroa, možda, bude lakše: nije sklon bunkeru, biće više prostora?

- Ne možemo uvek da igramo lepršavo i da dajemo po nekoliko golova, neke utakmice se dobijaju i na mišiće. Belgijanci su dobra ekipa, odlično igraju na početku sezone. Moramo da imamo istu želju kao u Moldaviji, 1:0 iz Kišinjeva dodatno će da nam poveća sa-mopouzdanje. Imamo kvalitet da pobedimo, želimo da igramo Ligu Evrope.