Mijailović: Dozvolićemo uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor /VIDEO/

Nakon utakmice protiv Kluža, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnim temama.

FOTO: KK Partizan NIS

Prvi čovek crno-belih je najavio da će klub na predstojećoj video konferenciji ABA lige, koja će se održati u petak, pokušati da nađe najbolje rešenje kako bi se uredila dokumentacija ABA lige.

- Pokušaćemo da nađemo rešenje. Treba naći dva redva rešenja: Kako početi sezonu i pod kojim uslovima i, druga važnija, kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA lige. Javnost je donekle upoznata, ali u zadnje vreme nije bila praksa da se u medijima pojavljuju dezinformacije. Vrši se ogroman pritisak na Partizan. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa FMP-a i Crvene zvezde. Naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva. To nije dozvoljeno ni u jednom sportu, a pogotovo ne u košarci. Od pojedinih predsednika klubova se vrši pritisak da mi odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige - rekao je Mijailović za „BC Partizan TV“.

Partizan je spreman na ustupak, ako Crvena zvezda i FMP private da se povede spor na Arbitražnom sudu u Lozani.

- Pojedini klubovi su na poslednjem sastanku davali predloge da Partizan dozvoli preregistraciju ABA lige, za šta mi jesmo, ali jesmo i za to da ona bude sasvim regularna, što do sada nije imala priliku i mi ćemo prihvatiti poziv i dozvoliti uslovnu preregistraciju, ali da Crvena zvezda i FMP prihvate da se povede spor. Naš predlog je da spor bude vođen na Arbitražnom sudu u Lozani, jednom od najkvalitetnijih sudova na svetu da se vode najbitnije sportske arbitraže. To su pojedini klubovi prihvatili, gde smo mi još jedan ustupak napravili ABA ligi jer smo pokazali da smo za napredak, uređenje dokumentacije i fer takmičenje. Ali ćemo tražiti od ABA lige sutra da nam oni garantuju da kada Sud u Lozani donese odluku, da se ona sprovede. Ako odluka bude da Partizan nije u pravu, Partizan će platiti troškove suda u Lozani, a ako druga strana izgubi, ako ishod te tužbe bude da FMP ne može da igra zbog sukoba interesa, moraće da se isključi iz lige i neće moći da bude suvlasnik ABA lige - dodao je Ostoja Mijailović.