Oglasio se FSS, hoće li biti navijača na Večitom derbiju?

Kako bi ovo bilo dobro...

FOTO: FK Partizan

Ljubitelji fudbala u Srbiji nestrpljivo iščekuju prvi Večiti derbi u sezoni.

Duel između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj zakazan je za 17. oktobar, međutim nakon pandemije postavlja se veliko pitanje - hoće li biti navijača na tribinama?

Predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije doktor Miljko Ristić je u intervjuu za list Alo možda i najavio mogućnost da se derbi odigra sa prisustvom publike.

- Verujem da je pitanje dana kada će FSS dozvoliti navijačima prisustvo na utakmicama. Naravno, biće određeni broj ljudi na stadionu i moraće da se poštuju zdravstvene mere i propisti. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija po broju zaraženih na zadovoljavajućem nivou, onda takva odluka ima rezona - smatra doktor Ristić.

- Krizni štab se zasad ne oglašava, ali smatram da je došlo vreme da se navijači vrate tamo gde im je mesto. To je realnost, naravno uz obavezu poštovanja preporuka nadležnih. Osim na stadionima Crvene zvezde i Partizana, u našoj Superligi nema puno navijača, stoga nema opasnosti za širenje pandemije, plus što se igra na otvorenom - kazao je on naglasivši sve aspekte koji bi mogli ići u prilog takvoj odluci.

Bilo bi sjajno...