PARTIZAN OBJAVIO FINANSIJSKI IZVEŠTAJ: Evo koliko duguju crno-beli!

Objavljen je dug Košarkaškog kluba Partizan za 2019. godinu.

FOTO: Gettyimages

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre crno-beli za prošlu godinu duguju 91.394.427 dinara što iznosi 770.130 evra.

Navodi se i da je dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan, ali će se do okončanja spora ovaj dug će se nalaziti u knjigama.

- Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan - preneo je Telegraf reči izvora iz Partizana.

- U prihodima kluba za 2019. godinu nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020 - navedeno je iz Partizana.