Partizan: Sad blamaža, a pre 10 dana suđenje bilo nikad bolje!

Fudbalski klub Partizan odgovorio je na jučerašnje saopštenje FK Crvena zvezda, povodom meča Zlatibor-Partizan, u kom su crno-beli do tri boda došli golom sa bele tačke, u kome se tvrdi da je Partizanu već sada poklonjeno šest bodova.

partizan vesti Crno-beli se oglasili „Saopštenjem problematičnog potpredsednika FK Partizan” Odgovor zvezdi iz Partizana Novo saopštenje Partizana

Partizan u saopštenju kaže da je pomenut - problematični potpredsednik FK Partizan, ali da nisu pomenute neke druge problematične okolnosti, uz navođenje da - Partizanu nije potreban penal kako bi se kompenzovalo poništenje očigledno regularnog gola postignutog iz igre.

- Problematično je što se ovaj klub (Crvena zvezda) oglasio prvi put saopštenjem u vezi sa suđenjem već nakon prve utakmice prvog kola lige i pokrenuo novi trend javnog komentarisanja utakmica svog rivala - navode iz Partizana.

Iz crno-belog tabora kažu i da je problematično što se suđenje sada ocenjuje kao blamaža za blamažom i zahteva smena predsednika Komisije za suđenje, a pre samo desetak dana je Crvena zvezda, zajedno sa još 34 kluba, ocenio kako je suđenje nikad bolje i da Fudbalski savez Srbije radi odličan posao.

Problematično je, navode crno-beli, što o penalima govori neko iz kluba koji je, prema istraživanju fudbalske observatorije CIES, u kom je obuhvaćeno 35 evropskih liga, utvrđeno da je taj klub evropski šampion po dosuđenim mu penalima, budući da mu je u tri sezone, na 102 utakmice, dosuđeno 44 jedanaesterca.

- U kategoriju problematičnog nesumnjivo potpada i golman tog istog kluba, ranije golman FK Inđija, koji je, u već čuvenoj utakmici, kada je klubu ''podno tenka'' isprva bio dosuđen jedanaesterac na 18 metara od gola, u 90. minutu lično učinio prekršaj za novi jedanaesterac, sve u pomamnoj želji da", tom klubu donese sva tri boda - smatra Partizan.

Problematični su, tvrde, i svi ostali klubovi u ligi koji šalju na teren svoje rezervne igrače ili postupe po dobronamernoj sugestiji da prikoče, kada igraju protiv Crvene Zvezde.

Iz Partizana navode da su problematične i naknadne sankcije ili njihovo potpuno odsustvo za sudije, koje klubu podno tenka obezbede nova tri boda tako što igrači protivničke ekipe završavaju u Urgentnom centru, a igrači ovog kluba ostaju do kraja u igre.