Partizan želi reprezentativca Mađarske /VIDEO/

Radi se o Filipu Holenderu, fudbaleru Lugana.

filip-holender-fudbaler-fk-partizan-pojacanje-fudbal-napadac
FOTO: UEFA

Partizan je naciljao novo pojačanje. Klub iz Humske bi da u naredna četiri dana potpiše Filipa Holendera, krilnog igrača Lugana koji bi među crno-bele došao kao zamena za Đorđa Ivanovića koji je otišao u ljubljansku Olimpiju.

Kako javlja Telegraf, crno-beli uveliko pregovaraju sa švajcarskim klubom, koji bi isprva pozajmio igrača sa mogućnošću otkupa. Na tom transferu se radi. Partizan bi eventualnu pozajmicu platio 50.000 €, ali bi postojala mogućnost otkupa Holendera.

Još ranije se pisalo o mogućem povratku Miloša Jojića, Svetozara Markovića i Ivana Obradovića među crno-bele. Holender je novo ime na listi želja.

Inače, Filip je rođen u Kragujevcu, a nastupa za reprezentaciju Mađarske.

Holender je krilni fudbaler i dobro bi doprineo napadačkoj moći ekipe Aleksandra Stanojevića, dodatno bi pojačao konkurenciju igračima poput Takume Asana, Lazara Markovića i Filipa Stevanovića. Holender ima 26 godina, potekao je u Radničkom iz Kragujevca, a napravio je karijeru igrajući za Honved od 2013. do 2019. godine. Od prošle godine je član Lugana.

Za mladu reprezentaciju Mađarske igrao je od 2014. do 2016. kada je postao član A reprezentacije.

Sada bi naredni korak na klupskom nivou mogla da bude pozajmica u Partizan, a ako bi se dobro pokazao, mogao bi da ostane i duže ukoliko Parni valjak i Lugano nađu zajednički jezik.

Pogledajte neke od poteza Filipa Holendera: