PREDSEDNIK PARTIZANA NIKAD SUROVIJI: Ne može tast Filipa Čovića da bude predsednik ABA lige!

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o otkazivanju Skupštine ABA lige, koja se na kraju ipak održala.

FOTO: KK Partizan NIS

Domagoj Čavlović je saopštio u četvrtak uveče da sastanka neće biti, i to uz komentar ‘laku noć, ABA ligo’.

- Partizan je pokrenuo inicijativu da se zakaže vanredna Skupština na kojoj će se doneti najvažnije odluke kako bi ABA liga mogla da počne - počeo je Mijailović svoje izlaganje u Jutarnjem programu na televiziji ‘Prva’ i nastavio:

- Vratimo se korak unazad. Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni deo ABA, da može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom.

Mijailović smatra da je to sve stvar interesa.

- ABA liga može da počne, mi želimo da se nastavi, ali ne možemo da pravimo kompromis tako gde ga nema. Crvena zvezda je tokom prošle sezone tužila ABA ligu, zbog pravne dokumentacije. Tužba KKCZ odnosila se na ne uređenje pravne dokumentacije u vremenu kada je gospodin Čović bio ABA lige. Na Skupštini 27. maja jedna tačka se odnosila na vansudsko poravnanje Crvene zvezde sa ABA ligom. Nismo bili protiv toga. Mi jesmo glasali 27. maja pozitivno za sve odluke, ali kada smo dobili informaciju da u vansudskom poravnanju stoji ucena da gospodin Tošković mora biti predsedavajući ABA lige i da je to uslov da vansudsko poravnanje bude na snazi, tada smo se usprotivili i povukli naš glas. Ne mislim da tast od moga sina treba da predsedava ligom i mislim da je to krajnje nemoralan čin - kaže Mijailović.

Mijailović je dodao da Partizan traži da sud u Lozani reši spor.

- Partizan želi da ABA liga bude regularna, da ABA ima regularni sud koji će rešavati sporove. Hrvatski sud i njihov zakon ne prepoznaje sukob interesa u sportu. Ovo je čist sukob interesa jer neko želi nekog iz svoje porodice da postavi.