Šćepanović : U ovom periodu i ne gledam napad, odbrana mi je prioritet!

Naši košarkaši su u pripremnoj utakmici protiv Slobode iz Užica ostvarili još jednu ubedljivu pobedu a trener Šćepanović bio je zadovoljniji nego posle utakmice sa Dinamikom.

FOTO: KK Partizan NIS

- Igrali smo različita poluvremena, ali to je proces koji mora da se prođe. Ne bi valjalo sada da punih 40 minuta imate neki ritam, protok lopte i tečnost. Još smo u fazi prilagođavanja jedni na druge i to je normalno za ovaj period. Mogu da budem zadovoljniji, jer se protivnik sprema već mesec dana. Naišli smo na vrlo agresivnu ekipu, koja se ozbiljno sprema i to je dobro za nas - rekao je Šćepanović za klupsku televiziju.

Napad je bio bolji, zaigrao je i Novica Veličković konačno.

- U ovom periodu i ne gledam napad, odbrana mi je prioritet. Svi imaju neki kvalitet, ali fokus je na odbrani i da, zadovoljniji sam nego na prošloj utakmici. Novicu ne treba komentarisati, igrač sa velikim iskustvom, znanjem i kvalitetom. Drago mi je da su se igrači vratili iz povrede, čekamo Erika da se oporavi od stomačnog virusa. Kada se kompletira tim, onda ćemo moći da radimo i na drugim stvarima. Činjenica je da oni šest meseci nisu igrali i to je veliki problem. Imamo jednom putanjom, nema nikakvih garancija, ali idemo da vratimo igračima osećaj igranja pet na pet - rekao je Šćepanović.

Pejdž i Dangubić imaju lakše povrede i zato trener nije hteo da rizikuje s njima.

Slede dve utakmice sa Klužom.

- Najjača provera, oni su mnogo ranije krenuli od nas. Oni su na takmičarskom nivou i igraju sada neke kvalifikacije. Odlična provera, igraćemo protiv fizički jake ekipe i moji igrači će prvi put videti kako je to kad neko može fizički da im se suprotstavi - rekao je Vlado Šćepanović.