Stanoje rekonstruiše Partizan!

Na listi je i nekoliko igrača iz Superlige, koji ispunjavaju uslov bonusa i koji bi omogućili rotacije u poslednjoj liniji tima.

FOTO: FK Partizan

Najavili smo pre nekoliko dana da Partizan, odnosno novi trener Aleksandar Stanojević, želi da vrati nekoliko igrača koji su prošli omladinsku školu, jer, kako je rekao „osećaju klub”, a pride mogu i da reše problem „bonus igrača do 21 godine” i taj posao je uveliko u realizaciji.

Desni bek Jovan Vlalukin iz Metalca je u vrhu liste želja, a tu su još i štoper Svetozar Marković iz Olimpijakosa, ali i levi bek Makabija iz Natanje - Zlatan Šehović.

Tu se spisak želja crno-belih ne završava, jer postoje i mladi odbrambeni igrači iz Superlige, koji nisu školovani u „Zemunelu”, ali su i te kako zanimljivi Partizanu, te se dolazi do brojke od ukupno sedam fudbalera, koliko je trenutno na Stanojevićevom „radaru”.

Za početak - Svetozar Marković, kao bonus štoper, čije ime se još pre mesec dana dovodilo u kontekst sa Partizanom, ali zbog dobrih odnosa čelnika Olimpijakosa i Larise ta priča tada nije „pila vodu”. Kako je postalo jasno da će se i Larisa okrenuti drugim rešenjima, mladi igrač je ponovo postao dostupan i to se poklopilo sa promenom trenera u Humskoj, pa ga je Aleksandar Stanojević uzeo u razmatranje i poželeo da angažuje.

FOTO: FK Partizan

Marković je prošlog leta napustio crno-bele i potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, koji je za njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 €, plus 10 odsto od dalje prodaje. Ipak, štoper se nije snašao u jakoj konkurenciji, pa je pozajmljen Larisi, u kojoj je upisao 13 mečeva.

Što se tiče „bonusa” na levom beku, Partizan je, između ostalih, na spisak stavio i Zlatana Šehovića, igrača Makabija iz Natanje. Ipak, ta opcija je teško izvodljiva, jer, za razliku od Markovića, Šehović je u protekloj sezoni igrao standardno (uvid u izraelskim medijima i izveštajima, transfermarket ne prati tamošnju ligu) i voljan je da nastavi karijeru u Izraelu, gde ima višegodišnji ugovor.

Rekosmo već da će Partizan, pored Miloša Jojića, koji je želja kluba u letnjem prelaznom roku, te mladih igrača Jovana Vlalukina, Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića, razmotriti i opcije iz Superlige, gde su na radaru četiri fudbalera. A, poslednju reč će dati trener Aleksandar Stanojević, koji uveliko „češlja” materijal.