Stanojević iskren: Već sam razmišljao ko će da šutira penale…

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u četvrtak da je zadovoljan pristupom igri protiv Sfintula, ali i dodao da crno-beli moraju da poboljšaju završnicu.

FOTO: Starsport

 Crno-beli su slavili u Moldaviji sa 1:0 i tako se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Zadovoljan sam, prve svega jer smo prošli. Odigrali smo takmičarsku utakmicu gde su momci pokazali karakter, fokus, koncentraciju svih 120 minuta i stvarno sam prezadovoljan što se tog dela tiče. Teško je igrati ovakve utakmice. Nismo dozvolili protivniku nijedan kontranapad. Imali smo šansi na početku, nismo postigli gol iz izglednih šansi, znači dobro smo igrali jedan period u napadu. Kasnije smo malo slabije igrali, bili smo bezopasni, ali poenta je da smo kontrolisali utakmicu, da nismo paničili i vratilo nam se na kraju. Danas sam video jedan karakteran Partizan, fokusiran Partizan, Partizan koji dobija ono što hoće i to mi se najviše svidelo. Ima problema u realizaciji, ali to ćemo rešavati - rekao je Stanojević.

Upitan šta mu je prolazilo kroz glavu kada je utakmica ušla u produžetke, Stanojević je rekao da je bio miran sve vreme.

- Bili smo spremni na sve, već sam razmišljao ko će šutirati penale… Verovali smo, napadali smo i zato nismo bili nervozni.

Novinare je zanimalo i koliko kredita ima Umar Sadik kada mu, kao danas, ništa ne ide od noge.

- Svaki igrač ima kredita ako daje svoj maksimum. Žao mi je… imao je šansu… E sad, što je bio par puta nonšalantan, to mu zameram jedino. Polako, tek se upoznajemo.

Stanojević je istakao da su crno-beli morali brže da rešavaju, da šutiraju iz izglednih pozicija.

- Imali su potez više. Moraju mnogo brže da igraju u poslednjih 20 metara, da rešavaju jednostavnije.

Partizan u narednom kolu, narednog četvrtka, igra protiv Šarlroa. Na pitanje šta treba da se promeni u pristupu igri da bi crno-beli imali šanse u tom meču, Stanojević je ponovio da je zadovoljan pristupom.

- Mora da se promeni u završnici… Malo smo nonšalantni. Imamo situacije gde možemo brže i ranije da završimo. To su neke stvari na kojima moramo da radimo, ali generalno pristup cele ekipe je bio sjajan. Belgijanci su sjajan protivnik. Čvrsti su pozadi, imaju izuzetne napadače… Sjajna ekipa, koja je prva u belgijskom šampionatu. Videćemo, daleko mi je sad Šarlroa - kazao je Stanojević.