Stanojević o prvoj utakmici, formaciji, golmanima, Markecu, Sumi, povredi Banjaka

Partizan je savladao Rad sa 3:0, a novi (stari) trener Partizana Aleksandar Stanojević je zadovoljan igrom i rezultatom za prvi meč pod njegovom komandom.

FOTO: Gettyimages.com

- Defanzivno smo igrali onako kako sam želeo. Prvih 20 minuta smo bili pod pritiskom i igrali smo sporije. Ima dobrih segmenata. Daleko je od toga što ja želim, ali biće dosta oscilacija. Bilo je nepoznanica, prva utakmica, pa smo se pribojavali, ali sam zadovoljan - rekao je Stanojević po završetku meča.

Mladi Aleksandar Popović ponovo je branio zbog bonusa, ali je trener crno-belih naglasio da je Vladimir Stojković prvi golman.

- Nismo imali rešenje. Bili smo primorani zbog bonusa. Generalno bi Stojković branio, videćemo u budućnosti. Zadovoljan sam sa Popovićem u svakom slučaju.

Lazar Marković je igrao kao drugi špic i dobro se pokazao. Stanojević je istakao da će formacija zavisiti od mnogih faktora i rada na treninzima.

- Lazar je bio izuzetan, opasan između linija, bilo je sve dobro. Takav je bio raspored igrača danas, videćemo za formaciju. Zavisiće od Lazara i Sume kako budu radili.

Maki Banjak nije igrao zbog povrede i prema Stanojevićevim rečima čeka ga malo duža pauza. Ipak, igrači u odbrani su večeras opravdali poverenje.

- Maki Banjak je imao povredu, pokazalo se da ne može, bojim se da je duža pauza. Zadovoljan kako su Ostojić i Vitas izgledali danas. Zadovoljan sam sa Miljkovićem. On je defanzivno odličan, vidim da je napredovao i u ofanzivi - kazao je Stanojević i dodao da ekipa već večeras počinje da se sprema za meč u Moldaviji protiv Sfintula.