Stanojević otkrio zašto se vratio u Partizan! /VIDEO/

Fudbalski klub Partizan predstavio je novog-starog trenera Aleksandra Stanojevića.

FOTO: FK Partizan

On će na tom mestu zameniti Sava Miloševića, koji je u utorak otišao posle godinu i po dana provedenih na klupi crno-belih.

Stanojević se posle osam godina vratio u Humsku gde je ostvario najveće uspehe u svojoj karijeri – dve titule, jedan Kup, plasman u Ligu šampiona.

- Drago mi je da sam posle 10 godina ponovo tu, jer sam pre toliko vremena počeo celu priču. Sada se dešava da pored ovakvih legendi imam tu čast da krenem u novu priču, da pokušam nešto novo i nešto dobro da uradim - rekao je Stanojević u uvodu.

I prošlog puta, a i sada je debi bio protiv Rada.

- Znam za taj podatak, znam sve. Generalno ne volim da se vraćam u prošlost, fudbal je uvek sadašnjost. Od prošlosti se ne živi, ali obzirom na broj poruka koje sam dobio kao nikada do sada, shvatam kolika je to želja i emocija. Teško je u celoj toj priči ostati bez neke emocije. Stvarno sam iznanađen takvom podrškom. To mi je dalo veliku inspiraciju. Imao sam i fudbalske i profesionalne, a sada imam i emotivne ambicije. To sam osetio kod bliskih ljudi i to mi da je želju da nešto uradim ovog puta.

Šta je uticalo na mišljenje da se promeni?

- Osam godina nisam bio u medijima srpskim. Pričao sam nekoliko puta sa ljudima iz kluba i pre ovog puta nisam bio spreman. Opredelio sam se za Aziju, tamo sam bio pet godina i napravio sve što sam mogao. Da ne patetišem, ne treba se pričati o emocija, prvenstveno sam ambiciju stavio, da pookušam u Evropi da nešto napravim, jer u Aziji uvek imam mogučnost da odem. Druga stvar je emocija koja te vuče da dođeš ovde i šta se dešava sa našim klubom. Otišao sam iz kluba umoran od svega, kao što je i Savo umoran od svega. Nisam imao energije, moram da budem pošten prema klubu, nije bio trenutak, a sada sam poželeo i imam tu energiju da probam da pokušam nešto da promenim, ako mogu.

U kojoj meri ste pratili Paratizan?

- Pratio sam svaku utakmicu, ali navijački, sa društvom sam gledao. Tek sinoć sam odgledali četiri ili pet utakmica stručno. svaki detalj znam, sve znam i mislim da ekipa ima potencijal. Uvek fali nešto, može da se promeni. Ali, da je sve dobro, ne bih ja danas bio ovde.