Stanojević potvrdio: Bar 5 promena za meč sa Zlatiborom! /VIDEO/

Posle utakmice u Moldaviji Partizan se vratio u Srbiju gde ga čeka novi put na utakmicu sa Zlatiborom.

Aleksandar Stanojevic Partizan Zlatibor
FOTO: Starsport

- Ovo nam je mnogo važna utakmica, mali problem nam stvara činjenica da su igrači umorni posle povratka iz Moldavije, a čeka nas još jedan put. Ne znamo kakva je situacija sa Sadikom zbog povrede koju je doživeo u četvrtak, a generalno neću nikoga odmarati za utakmicu u četvrtak, nego ću ih odmarati od meča protiv Sfintula. To je razlog za rotacije u timu. Spremni smo za meč sa Zlatiborom, utakmice se igraju na tri dana, to je realnost i ne vidim zašto bi to nama predstavljao problem. Videćemo kakva će utakmica biti, momci su spremni, a nadam se da ćemo biti dominantni - rekao je trener Aleksandar Stanojević pred ovaj duel.

Ovo će biti prilika da šansu dobiju neki igrači koji nisu imali veliku minutažu u prethodnom periodu.

- Možda će Denis Stojković dobiti šansu od prvog minuta, ali u svakom slučaju moramo da imamo što više igrača koji će biti u takmičarskom ritmu i koji će dobiti šansu kako bi osećali da su deo ekipe, deo Partizana. Asano je u dobrom stanju, a za Sadika čekamo poslednji izveštaj lekara. Ako budu zdravi sigurno će biti u timu, nema kalkulacija, izlazimo na teren sa najboljim što imamo. Ali biće bar pet promena u timu.

Do kraja prelaznog roka očekuju se novi dolasci u Humsku.

- Ja se nadam da će biti više od jednog pojačanja, neophodna su nam i čekamo, prelazni rok još uvek traje. Prethodni trener je napravio ovakvu selekciju igrača, a meni je potrebno još pojačanja. Što se golmana tiče, moraćemo da koristimo i Popovića i Stojkovića. Ne volim da pričam da Popović brani zbog bonus pravila, ni on se sigurno ne oseća dobro zbog toga. Popović je odličan golman, talentovan momak i budućnost Partizana, ali situacija je takva, Stojković bi sigurno branio. Mi ne kuburimo s bonusima, njih ima napred, tu smo najjači i ne možemo da sklanjamo strance da bi igrali bonusi. Videćemo da li Lazar Pavlović može da odgovori zahtevima na poziciji zadnjeg veznog pa da nam bonus ne bude golman.

Zlatibor može da bude opasan protivnik.

- Gledao sam nekoliko utakmica Zlatibora, u poslednje vreme su se konsolidovali, igraju defanzivnije i disciplinovanije. Ne želim da govorim od koga nam preti najveća opasnost, obično vam baš taj igrač da gol. Opasni su u napadu, imaju dobre bokove. Svaka ekipa može da bude opasna, ali spremili smo se - zaključio je Stanojević.

Utakmica je na programu u nedelju od 19 časova.