Stanojević: Želim Partizan za velika dela!

Vratio sa da crno-bela boja opet bude dominantna u srpskom fudbalu, da uradi velike stvari i uvede Partizan u Ligu šampiona, kao što je uspeo pre deset godina.

FOTO: FK Partizan

Aleksandar Stanojević je uveren da je baš sada pravi trenutak da ponovo sedne na crno-belu klupu, jer kaže da je trener koji voli da se uhvati u koštac sa problemima i pritiscima.

Deset godina nije ušao na stadion, dete je kluba i emocije su ga snažno zgrabile, ali ne želi da ga one vode kroz posao. To će mu biti jako teško, navijači ga bukvalno zasipaju porukama podrške i dobrodošlice. Oni su ga uvek gledali kao trenera pobednika, jedva su dočekali da se vrati i posveti se stvaranju novih fudbalskih čuda.

- Nikada do sada nisam dobio toliko poruka, sa toliko očekivanja – iskren je Stanojević, koji je juče bio gost “Novosti”. – Baš sam iznenađen. Najdraže su mi od bivših igrača i ljudi koji su bili ovde, klupskih veličina – ko je deo ove porodice, pa vas od srca vas pozove i poželi sreću. Mnogi bivši igrači su se javili, srećni su što sam tu. Navijači takođe, svi su mi na startu dali snažan vetar u leđa.

Stanojević objašnjava zašto je trebalo da prođe toliko vremena da se vrati na mesto uspeha, u klub kome je doneo dve titule, kup i pre svega, postao prvi srpski trener koji je uveo neku našu ekipu u Ligu šampiona.

- Iskreno, nenadano sam se i sada vratio. Poziva je bilo i ranije. Bio umoran ili zauzet. Sada sam imao dužu pauzu. Gledao sam sve Partizanove utakmice, bio sam na odmoru. Bukvalno nisam razmišljao. Eto i ja sam se svakog trenutka pitao šta je to prelomilo da se vratim. Jednostavno, na prvom mestu sam trener, neozbiljno je da ne radiš godinu dana i da odbiješ Partizan. Želim izazov, da se uhvatim u koštac sa situacijom. Najlepše je biti po strani i komentarisati kako ovo valja ili ne valja. Hajde sada, pokaži se. Došao sam što želim da radim. Imam ambiciju da napravim nešto veliko u Partizanu i posle toga pokušam da se okušam u nekoj evropskoj ligi.

Drago mu je što ga je njegov prethodnik Savo Milošević dočekao rečima: “Ako neko može Partizan da izvede na pravi put, onda je to Stanojević”.

- Znamo se od šesnaeste godine, bili smo cimeri u reprezentaciji, igrali u Partizanu. Mnogo smo dobri drugari, drago mi je što je to rekao. Emotivan je kao i ja. Nekad je miran, pa skuplja sve u sebi. Ovde je teško raditi. Kad ste u svom klubu, mnogo se trošite, velika je energija. Znam da mu nije ni do čega, tako je i meni bilo kada sam odlazio. Sačekaću da se malo odmori, dane dušom, pa ćemo o svemu da se ispričamo. Upućen sam maksimalno o svemu šta se dešava u klubu. Partizanova priča je takva, mi smo svi zajedno, stalno smo u kontaktu, od igrača starijih generacija, preko Bate, Jokana, Petrića, do moje generacije sa Duljajem, Rašovićem, Ilićem…

Želi da preokrene stvari, da prekine period Zvezdine dominacije, opet napadne najviše ciljeve.

- Došao sam zbog velikih stvari, da pokušam da uradim nešto veliko pa da odem u Evopu. Imao sam ponude iz Kine, mogao sam da ih prihvatim. Mogao sam i da ostanem na plaži. Rekli su mi i da nije pravi trenutak. Ja želim da napravim da mi bude dobar trenutak. Čovek sam koji voli tu vrstu pritiska, to mi daje energiju. Valjda znači da vrediš kad neko od tebe toliko očekuje. Napredovao sam u tome, u teškim trenucuima dobio sam na motivu i strpljenu. Izazov je tu. Euforija oko Zvezde je velika, napravili su takvu priču da čitava Srbija navija za njih.