Stanojeviću neophodna pojačanja!

Povratak Partizana na staze uspeha ne zavisi samo od umeća trenera.

FOTO: Starsport

Prvi pokušaj Aleksandra Stanojevića da bude čudotvorac kao 2010. i da Partizan vrati na staze uspeha rezultirao je neuspehom u trećom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Može li trofejni trener crno-belih da ipak, sezonu učini plodonosnom svakako da ne zavisi samo od njega.

Statistika je na Stanojevićevoj strani, njegov učinak u prvenstvu je impresivan, osvojio je 145 bodova na 54 utakmica (procenat 89,5). Rad sadašnjeg šefa struke međutim, u prethodnom mandatu ne može da se poredi sa aktuelnim. Partizan kao klub nije na nivou od pre deset godina kad se Saša trenerski afirmisao i kasnije u Kini unovčio trenersko znanje.

Trenutni zaostatak od šest bodova već je upalio alarme. Još jedan kiks značio bi verovatni oproštaj od titule, iako je Valjku ostalo da odigra još 30 kola.

Već na početku sezone videlo se da je ekipa prošle sezone dostigla limit, da stranci uz povremene izuzetke nisu na istom nivou, a da osveženja nisu još stigla. Ukoliko se preostalih osam dana do kraja prelaznog roka ne iskoristi za pojačanja, pitanje je da li će Stanojević ponovo moći da se pokaže kao dobar takmičar.

Hendikep da nije selektirao tim, da ga je preuzeo u lošem trenutku i sa poremećenom atmosferom, osvajaču tri trofeja u znatnoj meri oprašta grehe, ako ih je bilo u evropskim okršajima. Ni on međutim, neće da bude zadovoljan ako stalno bude hodao po tankoj žici kao što je bilo protiv Zlatibora, Sfintula i Šarlroe.

Crno-beli moraju da budu tim koji će se nametnuti igrom, od koga će protivnici da se plaše, a pitanje je da li u dobroj meri potrošeni igrači iz sadašnjeg sastava to mogu. Kad se tome još doda problem sa bonus igračima onda je preterano upiranje prstom samo u trenera, pogotovo što je on samo nasledio situaciju zbog koje je Savo Milošević otišao.

Izvor: Zurnal.rs