Svetozar Marković: Partizan je zvao, čekam odobrenje Olimpijakosa!

Mladi reprezentativac Srbije na dobrom je putu da se vrati u otadžbinu i matični klub Partizan. Čeka se samo zvanično “da” Olimpijakosa.

FOTO: FK Partizan

Kako su mediji najavili dolazak Svetozara Markovića na pozajmicu u Partizan, sada samo talentovanog štopera pozvali da vidimo dokle se stiglo sa pregovorima. Popularni Sveta vraća se iz Letonije gde je juče nastupao za mladu reprezentaciju Srbije.

- Ne bih previše da pričam o povratku u Partizan. Istina je da kontakt postoji. Prošlu polusezonu sam nastupao za AEL iz Larise na pozajmici iz Olimpijakosa. Vratio sam se u Atinu i rečeno mi je da niko od štopera nije prodat i da sledi nova pozajmica. Čekam da Olimpijakos sada zvanično kaže “da” povratku u Partizan - poručio je za MaxBet sport, Svetozar Marković.

Konkurencija u vidu iskusnijih kolega dovela je do toga da talentovani defanzivac ne dobije šansu na Karaiskakisu. U Larisi je ipak dobio šansu.

- U Olimpijakosu je oštra konkurencija. U januaru sam odigrao dva meča za Atinjane, ali su oni odlučili da me pošalju u Lairus na pozajmicu. Tamo sam odigrao nastavak prvenstva. Sada sledi nova pozajmica, za mene je najvažnije da igram.

Mlada fudbalska reprezentacija je juče odigrala 2:2 sa Letonijom u gostima. Situacija na tabeli po “orliće” nije dobra.

- Nažalost, kiksnuli smo, nismo pobedili, iako smo bili favoriti. Nije situacija nimalo laka, pokušačemo do kraja da pobedimo sve utakmice i nekako se domognemo Evropskog prvenstva -poručio je Svetozar Marković.

Za navijače Partizana lepa vest, Sveta Marković je sve bliže povratku u Humsku. To bi bilo veliko pojačanje za Aleksandra Stanojevića. Dobio bi pouzdanog štopera, ali i momka koji popunjava mesto bonus igrača, jer mu je tek 20 godina. Ova vest će svakako da obraduje i kapitena crno-belih Vladimira Stojkovića, koji bi trebalo da se vrati na gol crtu.