Veličković: Zovu me „starac”, ali super su to momci... /VIDEO/

Dobra atmosfera među crno-belima.

FOTO: KK Partizan

Dok prolazi kroz svoje „ko zna koje” pripreme u Partizanu, lider crno-belih Novica Veličković sa saigračima gradi hemiju i na terenu i van njega.

U razgovoru za BC Partizan TV priznao je da su mu saigrači kao najstarijem nadenuli nadimak...

- Zovu me „starac” manje-više svi. Pričamo i o godinama, ko ima koliko, kažu mi da imam 60 - nasmejao se Veličković, rođen 1986.

Uz Nemanju Gordića (32), on je najiskusniji u timu u kojem najveći deo čine igrači rođeni 1993, 1994. i 1995. godine.

Dok se spremaju za novu sezonu, Veličkoviću više odgovara kada trenira dva puta dnevno.

- Lično mi više odgovara da treniram ujutru i uveče, teško mi je i da stojim tri sata... Šalim se naravno - nasmejao se Veličković.

- Starijim igračima kao što sam ja sigurno prija više slobodnog vremena, ali nije lagano da spojiš teretanu i trening. Sve ima svoje prednosti i mane. Najbitnije je da dođeš pre treninga, da uradiš šta je potrebno da se pripremiš za trening - dodao je on ozbiljnijim tonom.

Crno-beli su za sada prošli veliki broj pripremnih mečeva, u kojima imaju skor šest od šest.

- Iz perioda gde se više akcenat bacio na fizičku spremu i na upoznavanje taktičkih zamisli došli smo do terena, da vidimo gde smo i šta smo. Bilo je šest utakmica i sa jedne strane kada imaš toliki broj utakmica nemaš dovoljno vremena za kvalitetan trening. Kroz utakmice smo ispravljali neke greškice, bitno je videti sada šta i kako i reagovati.

Uz rad na taktici, crno-beli prave i dobru atmosferu u u svlačionici.

- Sve su super momci. Prošle godine smo imali hemiju i pored taktike i svega drugog činila je mnogo dobrog za rezultate. I ove godine ćemo sigurno da gledamo da gajimo iste stvari.