Vukotić: Ja sam pokazao svoju privrženost Partizanu, ali ne rečima, već delima!

Momčilo Vukotić, jedan od najboljih igrača u istoriji FK Partizan trenutno radi kao skaut A reprezentacije pri Fudbalskom savezu Srbije.

FOTO: Novosti

Legendarni Moca je u razgovoru za Sportski žurnal, istakao da je zadovoljan kako stvari funkcionišu u njegovom domenu u Fudbalskom savezu Srbije.

- Više sam nego zadovoljan načinom na koji sve to funkcioniše. Imam odličnu komunikaciju sa strukom, Filipović i ja smo u stalnom kontaktu sa selektorom Tumbakovićem i njegovim saradnicima. Tu je i Nenad Bjeković, sa kojim se poznajem ceo život. Ne treba da podsećam da naša saradnja traje dugi niz godina i da smo uvek bili uspešan tandem, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu. Nemam apsolutno nijednu zamerku i zahvalan sam ljudima iz Saveza što su mi ukazali poverenje da budem deo te ekipe - rekao je Vukotić za Sportski žurnal.

Po Vukotiću utakmice Srbije i Norveške u Ligi nacija nisu pravi reper pred duel u Oslu 8. novembra u baražu za EP.

- Nama više odgovara da se u Oslu igra bez publike. Neće biti pritiska, a podrška sa tribina u utakmicama ovakvog značaja ume da odigra ključnu ulogu. Slažem se da trenutni ambijent ne ide u prilog fudbalu, jer se fudbal igra za navijače i zbog navijača. Ali okolnosti su takve, ne možemo da biramo i moramo da se prilagodimo situaciji. Zabrinjava i činjenica da su igrači tek počeli sa pripremama, videćemo u kakvoj će formi dočekati oktobarski duel. Utisci sa ovih utakmica u septembarskom terminu ne pokazuju prave mogućnosti. Videli ste da su i Norvežani odigrali odlično sa Severnom Irskom, ali jako loše sa Austrijom.

U žiži javnosti je sukob na relaciji FK Partizan i FSS, a navijači crno-belih zahtevaju od svojih legendi da napuste Savez. Vukotić je naglasio da bi to učinio istog trenutka, ako bi neko u FSS radio tendenciozno protiv crno-belih.

- Pratio sam ovih dana šta se dešava, video sam da su navijači slali poruke preko transparenata na stadionu i ispred zgrade FS S, tražili od nas Partizanovaca da izađemo iz organa Saveza… Tačno je da se ja nalazim na funkciji skauta A reprezentacije, ali mislim da nema potrebe da dokazujem svoju privrženost Partizanu. Ja sam to dokazao mnogo puta tokom karijere, ali ne rečima, već delima. U situacijama koje ne moram da navodim. I zato, budite sigurni, kad bih osetio da neko u Fudbalskom savezu Srbije radi tendeciozno i na štetu Partizana, ne bih zatvarao oči i istog trenutka bih otišao iz Saveza. To vam garantujem - dodao je Momčilo Vukotić.