EVROLIGA PREDSTAVLJA Duško Vujošević – košarkaški genije!

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević predstavljen je na sajtu Evrolige kao jedan od “31 genija evropske košarke”. 

FOTO: Gettyimages.com

Tekstove iz  istoimene knjige poznatog košarkaškog novinara i člana redakcije portala Maxbetsport-a, Vladimira Stankovića, Evroliga objavljuje od prošle godine, a sada je došao red na Vujoševića.

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević predstavljen je na sajtu Evrolige kao jedan od “31 genija evropske košarke”. Tekstove iz  istoimene knjige poznatog košarkaškog novinara i člana redakcije našeg portala, Vladimira Stankovića, Evroliga objavljuje od prošle godine, a sada je došao red na Vujoševića.

Duško Vujošević po titulama u Evropi ne bi mogao da se nađe na ovom spisku, navodi Stanković, ali odmah dodaje da se njegov veličanstveni rad gleda iz više uglova, preko 20 domaćih trofeja i veliki broj sjajnih košarkaša koje je izbacio.

Navodi se da je Vujošević  čovek koji od talenata pravi košarkaše, da je brusilac dijamanata, a kao primer pominju se Vlade Divac, Žarko Paspalj, Saša Đorđević, Predrag Danilović, Predrag Drobnjak, Kosta Perović, Nikola Peković, Jan Veseli, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Davis Bertans i Ratko Varda. Svi su oni, neko duže, neko kraće, igrali i u najjačoj ligi na svetu, NBA.

Od igrača koji su igrali u Evropi navedeni su Goran Grbović, Željko Obradović, Ivo Nakić, Miroslav Berić, Dejan Tomašević, Novica Veličković, Milenko Tepić, Dušan Kecman, Miloš Vujanić, Vladimir Lučić, Uroš Tripković

- Ne znam zbog čega ljudi kažu da je Duško Vujošević Sizif. Ništa loše nije uradio, a za njegov posao je potrebna velika hrabrost. On je heroj. Recite mi ko još svake godine iznova radi svoj posao sa toliko entuzijazma i ljubavi, uprkos toliko problema - napisao je Vladimir Stanković u svojoj knjizi.