Holender stigao, uzeo osmicu: Nisam samo špic, mogu i po krilu!

Mađarski reprezentativac promovisan u Humskoj, jedva čeka da prione na rad.

FOTO: FK Partizan

Stigao je Filip Holender u Beograd. I čim je došao promovisan je u četvrtog letnjeg novajliju Partizana, posle Makija Banjaka, Dušana Lalatovića i Aleksandra Miljkovića. Oduševljen je mađarski reprezentativac srpskog porekla što će konačno dobiti priliku da igra fudbal na profesionalnom nivou u otadbžini.

Zasad se oprobao u mađarskom Honvedu i švajcarskom Luganu, dok će u Humskoj 1 imati šansu da se bliže predstavi ovdašnjoj javnosti. I opravda poverenje čelnika i stručnog štaba.

- Utisci su fenomenalni. Za širu priču ima vremena, ionako više volim da govorim na terenu, nego za medije - ističe 26-godišnji ofanzivac odmah po dolasku u glavni grad Srbije, u društvu menadžera Ivice Pavlovića, spremnog da utanači posao sa Švajcarcima.

Posle lekarskih pregleda, Filip je potpisao papire kojima se obavezao da na Topčiderskom brdu ostane do kraja sezone na pozajmici vrednoj 50.000 evra. Budu li u Partizanu zadovoljni imaće priliku da ga otkupe po fiksnoj ceni od 450.000 evra. Posle svečanog čina u kancelariji na prvom spratu Partizanovog stadiona zadužio je crno-belu osmicu.

- Gledao sam crno-bele. Ne samo ove i prošle sezone, godinama ih pratim. Naročito kad igraju evropske ili derbi utakmice. Znam sve, jasno mi je šta se od mene očekuje.

U trenerskim zamislima Aleksandra Stanojevića Kragujevčanin bi trebalo da bude saradnik Umaru Sadiku, ukoliko Nigerijac ostane. S tim da sam Holender naglašava kako u napadu može da bude raznovrstan.


- Nisam samo špic. Više dejstvujem kao krilu, mada mogu da odgovorim obavezama i kao drugi napadač. Sposoban sam da završim i posao prvog. Sve zavisi od postavke na terenu, ideje struke, plana igre. Važno je da sam stigao, u hodu ću upoznati saigrače i tek onda nešto više moći da kažem. Prve impresije su sjajne, jedva čekam da upoznam momke i trenera, da zajedno krenemo u pobede - naglasio je Filip Holender, novi (krilni) napadač Partizana.